Från vegetarisk shepherd´s pie till spaghetti bolognese! Här har vi samlat några av våra vegetariska och veganska favoritrecept.
Nutiden är grön, och framtiden ser ännu grönare ut! I en tid då växtbaserat protein och gröna rätter fått stor efterfrågan, har både matkulturen och våra matvanor ändrats därefter. Tur är väl det eftersom växtbaserad mat inte bara är ett klokt val för hälsan, klimatet och köksbudgeten, det är även väldigt gott. Här är några av våra mest populära gröna recept. Smaklig spis!
Lakto-ovo-vegetariska köttbullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster som äter grönt.
En vegetarisk köttfärssås som får sin fylliga och "köttiga" smak av brynt riven aubergine och svamp. Belugalinserna är svarta och såsen blir därför mörk, för en ljusare sås välj exempelvis gröna linser istället för svarta linser. Linser har en svag nötaktig smak och ett högt protein-innehåll, föredrar man vegetarisk färs så kan man byta ut linserna här i receptet mot 700 g NoMince The Vegetarian Butcher
Här ett recept på en vegansk semla fylld med krämig mandelmassa och fluffig visp. Nybakade semlor slår det mesta och är en svensk klassiker!
En svill är ”sill” baserad på svamp istället för fisk. Den här görs på shiitakesvamp med len curry. För vegansk version ersätter du gräddfilen med växtbaserad fraiche.
Bjud på en lika vacker som välsmakande plockrätt med krispigt yttre och lyxigt krämig fyllning.
Nästan alla känner till Zucchinifrittas men i det här receptet har vi bytt ut vetemjölet mot kikärtsmjöl.
Receptet på tater tots skapades för att man ville minska matspillet efter att ha skurit pommes frites. När tater tots lanserades år 1953 såldes de billigt. Till en början var det inte många som köpte dem, eftersom det billiga priset fick folk att betrakta dem som en produkt av låg kvalitet. När man höjde priset ökade emellertid försäljningen, och i dag äter amerikanerna 35 miljoner ton tater tots om året.
Enkelt, festligt och fenomenalt gott. Om man är en svampälskare, det vill säga.
Det här receptet på klassikern i det franska köket, Coq au vin, omvandlas till en fantastisk vegansk rätt. Den härliga färgen på rödbetorna och den robusta smaken passar perfekt till långkok. Passar för veganer.
Här är ett recept på en vegansk Pho med tofu. Pho är en nudelsoppa där hemligheten är förberedelsen med buljongen.
Många förknippar en bra lagad kålpudding som genuin klassisk husmanskost. Här nedan följer en vegetarisk variant.
Denna läckra paj passar till allt, den är härlig som hvudrätt men är också perfekt som tillbehör. En perfekt sötma tillsammans med härliga fettet från smördegen
Kan man verkligen göra ”boeuf ”på rostad vitkål i stället för kött? Absolut! Faktum är att den är förvillande lik originalet i fråga om smak. Prova själv!
Tacos är ett välbekant sätt för oss att äta mexikanskt. Här kommer en variant på vanliga tacos, en allt i ett variant i form av en vegetarisk gratäng. Guacamole och salsa casera kommer ursprungligen från det Mexikanska köket och båda är ett vanligt tillbehör till exempelvis tacos och burritos.
Bahn mi är en slags fylld baguette, en blandning av två länders matkultur, som kommit till genom att Vietnam har varit en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet blir en söt syrligt, het, kladdig macka. Vi har ersatt patén med stekt ägg i det här receptet.
Please select your country
Help us show relevant products and prices based on your locationBahrain
Kuwait
Oman
Qatar
Saudi Arabia
United Arab Emirates
Relaterade produkter
Addera produkt till lista
Gick inte att addera produkt till lista
Ta bort produkt från lista
Gick inte ta bort produkt från lista
Vad du får
- Tillgång till GRATIS kockträning
- De bästa recepten och tipsen av kockar från hela världen
- De senaste mattrenderna