Morotspudding
En vegetarisk variant på laxpudding. Lättgravad morot får ersätta laxen och dillfrö ger den rätta smaken.

Ingredienser
Morotspudding
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Morotspudding
Potatis, skalad
/kg
2.4 kg
0%
Morot
/g
700.0 g
0%
Ägg, färska
/g
360.0 g
0%
Mjölk
/ml
400.0 ml
0%
Dillfrö
/g
14.0 g
0%
Salt
/g
12.0 g
0%
Socker
/g
12.0 g
0%
Lök, gul
/g
600.0 g
0%
Smör, osaltat
/g
500.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
250.0 ml
0%
Fänkålssallad
Fänkål, färsk
/g
300.0 g
0%
Äpple
/g
100.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
50.0 ml
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Morotspudding
-
Potatis, skalad 2.4 kg
-
Morot 700.0 g
-
Ägg, färska 360.0 g
-
Mjölk 400.0 ml
-
Dillfrö 14.0 g
-
Salt 12.0 g
-
Socker 12.0 g
-
Lök, gul 600.0 g
-
Smör, osaltat 500.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 250.0 ml
Fänkålssallad
-
Fänkål, färsk 300.0 g
-
Äpple 100.0 g
Förberedelser
-
Morotspudding
- Koka och skiva potatisen. Skala, grovriv och stek moroten.
- Blanda ägg,grädde, mjölk, dillfrö, salt och socker. Varva potatis, morot och lök i en form. Häll på äggstanningen. Grädda i ugn 180 grader i 1 timme och 20 minuter.
- Skira smöret.
-
Fänkålssallad
- Skiva fänkålen tunt. Strimla äpple.
- Blanda fänkål och äpple med HELLMANN’S Citrus Vinaigrette.