Enkel majssoppa
Majs är en viktig ingrediens i det Sydamerikanska köket och viktig Indian kost! Majssoppan eller som det heter Mazamorra, har tillagats mer eller mindre på samma vis med få ändringar genom alla tider.

Ingredienser
Enkel majssoppa
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till soppan
Lök, tärnad
/g
300.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
45.0 g
0%

Rapsolja
/g
30.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
12.0 g
0%

Potatis, tärnad
/g
600.0 g
0%
Majs, frusen
/kg
1.4 kg
0%
Lagerblad
/st
4.0 st
0%
Knorr Hönsbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
50.0 g
0%

Vatten
/l
3.0 l
0%
Lime, färsk pressad
/g
45.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
150.0 g
0%
Vid servering
Majs, salt rostad
/g
150.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
15.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till soppan
-
Lök, tärnad 300.0 g
-
Rapsolja 30.0 g
-
Potatis, tärnad 600.0 g
-
Majs, frusen 1.4 kg
-
Lagerblad 4.0 st
-
Vatten 3.0 l
-
Lime, färsk pressad 45.0 g
-
Crème Fraiche 150.0 g
Vid servering
-
Majs, salt rostad 150.0 g
-
Koriander, färsk hackad 15.0 g
-
Crème Fraiche
Förberedelser
-
Till soppan
- Sautera lök på låg i olja i 10 minuter, tillsätt Knorr Vitlökspuré och Knorr Professional Rökt Chilipuré och sautera ytterligare någon minut.
- Tillsätt potatis, majs, vatten, lagerblad och Knorr Ekologisk, Hönsbuljong, lågsalt, koka upp och sjud utan lock i 15 minuter tills potatisen är mjuk.
- Tillsätt Knorr Umami och mixa soppan jämn, montera med grädde och smaksätt med lime juice.
-
Vid servering
- Servera soppan med rostad majs, koriander och en klick creme fraiche.