Rödbetor i vin
Det här receptet på klassikern i det franska köket, Coq au vin, omvandlas till en fantastisk vegansk rätt. Den härliga färgen på rödbetorna och den robusta smaken passar perfekt till långkok. Passar för veganer.

Ingredienser
Rödbetor
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Rödbetor 1.5 kg
-
Steklök 200.0 g
-
Champinjoner, delade 200.0 g
Sås
-
Vatten 1.3 l
-
Vin, rött 0.2 l
-
Rödbetsjuice 0.1 l
-
Knorr Rödlökssås 1 x 3,5 kg 100.0 g
-
Socker 10.0 g
-
Lagerblad 1.0 st
Förberedelser
-
Rödbetor
- Vänd rödbetorna i matfett i ett bläck.
- Stek dem vid 160 grader i 45 min.
-
Sås
- Bryn löken och svampen iflytande margarini kastrull i cirka 10 minuter.
- Tillsätt vattnet rödvinet och rödbetssaften. Låt koka i 10 minuter.
- Tillägg resten av såsingredienserna och låt koka upp.
-
Grytan
- Tillägg de mogna rödbetorna och låt grytan småkoka i ytterligare 20 minuter.