Rödbetor i vin
Det här receptet på klassikern i det franska köket, Coq au vin, omvandlas till en fantastisk vegansk rätt. Den härliga färgen på rödbetorna och den robusta smaken passar perfekt till långkok. Passar för veganer.

Ingredienser
Rödbetor i vin
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rödbetor
Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Rödbetor
/kg
1.5 kg
0%
Steklök
/g
200.0 g
0%
Champinjoner, delade
/g
200.0 g
0%
Sås
Vatten
/l
1.3 l
0%
Vin, rött
/l
0.2 l
0%
Rödbetsjuice
/l
0.1 l
0%
Knorr Rödlökssås 1 x 3,5 kg
/g
100.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
200.0 g
0%

Socker
/g
10.0 g
0%
Lagerblad
/st
1.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rödbetor
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Rödbetor 1.5 kg
-
Steklök 200.0 g
-
Champinjoner, delade 200.0 g
Sås
-
Vatten 1.3 l
-
Vin, rött 0.2 l
-
Rödbetsjuice 0.1 l
-
Knorr Rödlökssås 1 x 3,5 kg 100.0 g
-
Socker 10.0 g
-
Lagerblad 1.0 st
Förberedelser
-
Rödbetor
- Vänd rödbetorna i matfett i ett bläck.
- Stek dem vid 160 grader i 45 min.
-
Sås
- Bryn löken och svampen iflytande margarini kastrull i cirka 10 minuter.
- Tillsätt vattnet rödvinet och rödbetssaften. Låt koka i 10 minuter.
- Tillägg resten av såsingredienserna och låt koka upp.
-
Grytan
- Tillägg de mogna rödbetorna och låt grytan småkoka i ytterligare 20 minuter.