Ingredienser
Picklad Shiitake
-
Svamp, shiitake ,picklad, se nedan 300.0 g
-
Ättika 12% 1.0 dl
-
Socker 1.0 dl
-
Vatten 2.0 dl
-
Vitlök, klyfta krossad 1.0 st
-
Timjan,grov
Vegetarisk currysvill
-
Vatten 2.0 msk
-
curry 1.5 msk
-
Gräddfil 12 % 1.5 dl
-
Mango chutney 3.0 msk
-
Purjolök 30.0 g
Förberedelser
-
Picklad Shiitake
- Koka upp ättika, vatten och socker med Knorr Professional Ingefära kryddpuré, vitlök och timjan. Låt koka 5 minuter.
- Tillsätt svampen och koka ytterligare 10 minuter.
- Låt svampen svalna i sin lag i minst 24 timmar.
-
Vegetarisk currysvill
- Koka upp vatten och curry till en kryddpasta. Låt den svalna.
- Tryck ur vätskan ur svampen och skär den i mindre bitar samt strimla purjolöken.
- Blanda curryn med resterande ingredienser. Vänd i svamp och purjolök.
- Kyl minst 1 dygn.