Krispig jordärtskocka med tångkaviar
Bjud på en lika vacker som välsmakande plockrätt med krispigt yttre och lyxigt krämig fyllning.

Ingredienser
Krispig jordärtskocka med tångkaviar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Krispig jordärtskocka med tångkaviar
Jordärtskocka, tvättade
/kg
1.0 kg
0%
Rapsolja
/ml
20.0 ml
0%
HELLMANN'S Vegansk majonnäs, 6 x 270 g
/ml
200.0 ml
0%

Citron, juice färskpressad
/ml
30.0 ml
0%
Svart Tångkaviar
/g
150.0 g
0%
Dillblad
/g
50.0 g
0%
Olja Till Fritering
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Krispig jordärtskocka med tångkaviar
-
Jordärtskocka, tvättade 1.0 kg
-
Rapsolja 20.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 30.0 ml
-
Svart Tångkaviar 150.0 g
-
Dillblad 50.0 g
-
Olja Till Fritering
Förberedelser
-
Krispig jordärtskocka med tångkaviar
- Vänd upp jordärtskockorna med oljan och baka dem mjuka i ugn på 150°C i ca 45 minuter. Låt svalna.
- Dela jordärtskockorna på mitten, gröp ur innanmätet (behåll skalen) och mixa slätt tillsammans med HELLMANN’S Vegan och citronsaft. Häll krämen i en spritspåse och ställ i kyl.
- Fritera skalen krispiga i fritös på 160°C.
- Fyll skalen med krämen, toppa med kaviar och garnera med fint plockad dill.