Svamptartar
Enkelt, festligt och fenomenalt gott. Om man är en svampälskare, det vill säga.

Ingredienser
Svamptartar
-
Svamp, shiitake 1.1 kg
-
Rapsolja 30.0 ml
-
Champinjoner, färska 100.0 g
-
Små Vita
-
Salt 5.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Olja, sesam 20.0 g
-
Soja, japansk 20.0 g
-
Rödlök 50.0 g
-
Picklad
Till servering
-
Smörgåskrasse 32.0 g
-
Pepparrot 33.0 g
-
Nyriven
Förberedelser
-
Svamptartar
- Stek shiitaken gyllenbrun i rapsolja. Låt svalna och hacka den sedan grovt. Vänd upp den i en skål tillsammans med sesamolja, soja, fint hackad picklad lök samt salt och peppar.
- Skiva champinjonerna tunt.
- Blanda HELLMANN’S med Knorr Svampfond. Häll upp i en dressingflaska.
-
Till servering
- Fördela svamptartaren på 10 tallrikar.
- Toppa med den skivade champinjonen.
- Rippla över majonnäsen och garnera med smörgåskrasse och riven pepparrot.