Vegetariska bullar ”No meatballs”
Lakto-ovo-vegetariska köttbullar på morot, champinjoner, rotselleri och prästost ger en fin nordisk smak för dina gäster som äter grönt.

Ingredienser
Vegetariska bullar ”No meatballs”
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Vegetariska bullar
Morot
/g
100.0 g
0%
Champinjoner, färska
/g
250.0 g
0%
Rotselleri skalad
/g
175.0 g
0%
Lök, gul skalad
/g
100.0 g
0%
Olja, mat
/msk
2.0 msk
0%
Linser, beluga kokta
/g
200.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
50.0 g
0%
Havregryn
/g
80.0 g
0%
Ost, riven ex. prästost
/g
100.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Till glacering
Till Glacering:
/
0.0
0%
Ketchup, tomat
/g
50.0 g
0%
Ättika 12%
/g
40.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Vegetariska bullar
-
Morot 100.0 g
-
Champinjoner, färska 250.0 g
-
Rotselleri skalad 175.0 g
-
Lök, gul skalad 100.0 g
-
Olja, mat 2.0 msk
-
Linser, beluga kokta 200.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 50.0 g
-
Havregryn 80.0 g
-
Ost, riven ex. prästost 100.0 g
-
Ägg 1.0 stk
Till glacering
-
Till Glacering:
-
Ketchup, tomat 50.0 g
-
Ättika 12% 40.0 g
Förberedelser
-
Vegetariska bullar
- Riv morot, selleri och champinjon grovt. Finhacka lök. Stek allt på medelvärme i matoljan tills all vätska försvunnit. Låt svalna.
- Mixa alla ingredienserna i en stor mixer till en smet. Forma till lika stora bullar och baka av i ugn 190 ºC till de är 95 ºC i mitten, ca 20 minuter.
-
Till glacering
- Koka ihop ketchup och ättika och pensla bullarna.