Linsfärslimpa med gräddsås
Köttfärslimpa men utan köttfärs. Själva limpan är vegetarisk och vill man ha såsen likadan så byt ut buljongen.

Ingredienser
Linsfärslimpa med gräddsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Linsfärslimpa
Morot
/g
200.0 g
0%
champinjon färsk
/g
500.0 g
0%
Selleri, rot
/g
350.0 g
0%
Lök, gul
/g
225.0 g
0%
Linser, beluga
/g
200.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
5.0 g
0%
Havreflingor
/g
100.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
5.0 g
0%

riven ost
/g
100.0 g
0%
Ägg, färska
/g
120.0 g
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Ketchup, tomat
/kg
30.0 kg
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
20.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Gräddsås
Vatten
/g
150.0 g
0%
Mjölk
/ml
150.0 ml
0%
Gelé, Svartavinbär
/g
20.0 g
0%
KNORR Brun Kalvfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
25.0 g
0%

Salt
/g
5.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
150.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Linsfärslimpa
-
Morot 200.0 g
-
champinjon färsk 500.0 g
-
Selleri, rot 350.0 g
-
Lök, gul 225.0 g
-
Linser, beluga 200.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 5.0 g
-
Havreflingor 100.0 g
-
riven ost 100.0 g
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Ketchup, tomat 30.0 kg
Gräddsås
-
Vatten 150.0 g
-
Mjölk 150.0 ml
-
Gelé, Svartavinbär 20.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
Förberedelser
-
Linsfärslimpa
- Skala morot, rotselleri och lök och grovriv allt tillsammans med champinjonerna. Stek ur vätskan ur rivet.
- Koka linserna enligt förpackningen.
- I en matberedare pulsa alla ingredienser förutom ketchup och äppelcidervinäger. Häll smeten i en smord form.
- Blanda ketchup och äppelcidervinäger. Ta hälften av ketchupsmeten och pensla på ytan av linslimpan. Grädda i ugn vid 190 grader tills inner temperaturenhåller 94 grader ca 35 minuter.
- Pensla på resterande ketchupsmet och sänk temperaturen till 145 grader och kör ytterligare10 minuter.
-
Gräddsås
- Blanda vatten, mjölk, grädde, gelé, Knorr Brun Kalvfond, koncentrerad och salt i en kastrull.
- Koka upp och red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse.
- Servera linsfärslimpan med potatispuré, rårörda lingon och pressgurka.