Linsfärslimpa med gräddsås
Köttfärslimpa men utan köttfärs. Själva limpan är vegetarisk och vill man ha såsen likadan så byt ut buljongen.

Ingredienser
Linsfärslimpa
-
Morot 200.0 g
-
champinjon färsk 500.0 g
-
Selleri, rot 350.0 g
-
Lök, gul 225.0 g
-
Linser, beluga 200.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 5.0 g
-
Havreflingor 100.0 g
-
riven ost 100.0 g
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Ketchup, tomat 30.0 kg
Gräddsås
-
Vatten 150.0 g
-
Mjölk 150.0 ml
-
Gelé, Svartavinbär 20.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 150.0 ml
Förberedelser
-
Linsfärslimpa
- Skala morot, rotselleri och lök och grovriv allt tillsammans med champinjonerna. Stek ur vätskan ur rivet.
- Koka linserna enligt förpackningen.
- I en matberedare pulsa alla ingredienser förutom ketchup och äppelcidervinäger. Häll smeten i en smord form.
- Blanda ketchup och äppelcidervinäger. Ta hälften av ketchupsmeten och pensla på ytan av linslimpan. Grädda i ugn vid 190 grader tills inner temperaturenhåller 94 grader ca 35 minuter.
- Pensla på resterande ketchupsmet och sänk temperaturen till 145 grader och kör ytterligare10 minuter.
-
Gräddsås
- Blanda vatten, mjölk, grädde, gelé, Knorr Brun Kalvfond, koncentrerad och salt i en kastrull.
- Koka upp och red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse.
- Servera linsfärslimpan med potatispuré, rårörda lingon och pressgurka.