Sallad på spetskål och rödbetor
En spetskålssallad med rödbetor, äpplen och hasselnötter, kan det blir mer danskt än så? Här kombineras olika nordiska råvaror i en spröd sallad som är både salt, sur, söt och bitter.

Ingredienser
Sallad på spetskål och rödbetor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sallad på spetskål och rödbetor
Rödbetor
/kg
1.0 kg
0%
Spetskål
/g
600.0 g
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
15.0 g
0%

Hasselnötter, malda
/g
150.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
50.0 ml
0%

MAILLE Senap Dijon Original 12 x 215 g
/g
20.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Äpple (Aroma)
/g
600.0 g
0%
Ärtskott
/g
150.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sallad på spetskål och rödbetor
-
Rödbetor 1.0 kg
-
Spetskål 600.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
Hasselnötter, malda 150.0 g
-
Äpple (Aroma) 600.0 g
-
Ärtskott 150.0 g
Förberedelser
-
Sallad på spetskål och rödbetor
- Koka rödbetorna till de blir mjuka. Skala dem när de har svalnat lite grand och skär dem i rustika bitar.
- Skiva spetskålen grovt och koka upp den snabbt i vatten med Knorr Grönsaksfond. Häll av kålen i ett durkslag och låt den svalna.
- Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna.
- Lägg rödbetsbitarna i en marinad av HELLMANN`S Citrus Vinaigrette och MAILLE Dijon Original.
- Blanda spetskål, rödbetor, äpple och ärtskott och strö över hackade hasselnötter.
- Tips! Den här salladen är supergod till en bit stekt fågel eller fisk. Spetskålen kan ersättas med rå, tunnskuren grönkål.