De första i USA som hade lökringar på menyn var "Kirby’s Pig Stand", som öppnade i Texas 1921. Kirby’s, som också var USA:s första drive-in-restaurang, revolutionerade amerikanernas sätt att äta och blev en skola för andra, däribland McDonald’s och Burger King.

Ingredienser
Spicey dipsås
Lökringar
-
Vetemjöl 500.0 g
-
Ägg, hela 60.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Socker 5.0 g
-
Öl 400.0 ml
-
Salt 5.0 g
-
Svartpeppar, malen 2.0 g
-
Äggvita 120.0 g
-
Lök, skivad 600.0 g
Sötsur dipsås
-
Sweet chili, sås 150.0 g
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 50.0 g
-
Socker, rör 50.0 g
-
Koriander, färsk hackad 15.0 g
-
Rödlök, tärnad 50.0 g
-
Äpple, tärnat 75.0 g
Förberedelser
-
Spicey dipsås
- Rör ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
-
Lökringar
- Vispa ihop mjöl, ägg, Knorr Umami, socker, vatten, öl, Milda Såsbas och peppar till en slät smet. Låt smeten stå i kylen i minst 1 timme.
- Vispa äggvitorna hårda och vänd ner i smeten.
- Doppa lökringarna i smeten och fritera dem i 175 grader varm olja tills de är knapriga och gyllenbruna. Lägg upp dem på hushållspapper och smaksätt gärna med salt eller någon annan krydda.
-
Sötsur dipsås
- Vispa ihop Sweet Chilisås, WINBORGS Äppelcidervinäger, rörsocker och koriander. Tillsätt rödlök och äpple.