Bakad rotselleri med krispiga skal, grönkål och miso
Fylligt friterat möts upp av fräscht syrligt. En huvudrollsinnehavare i sig själv eller en jämlike till den griljerade fläsksidan.

Ingredienser
Bakad rotselleri med krispiga skal, grönkål och miso
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Bakad rotselleri med krispigt skal, grönkål och miso
Rotselleri,ca 1kg tvättad
/stk
1.0 stk
0%
Smör
/g
500.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Grönkål
/g
100.0 g
0%
Frityrolja
/l
2.0 l
0%
Vinägersalt (Se Recept Nedan)
/
0.0
0%
HELLMANN'S Vegan Mayonnaise, hink, 72 %, 1 x 2,5 kg
/l
2.0 l
0%

Senap och produkter därav: Ja
Miso, vit
/g
30.0 g
0%
Soja, japansk
/msk
2.0 msk
0%
Vinägersalt
Salt,fint
/g
100.0 g
0%
Vitvinsvinäger
/msk
2.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Bakad rotselleri med krispigt skal, grönkål och miso
-
Rotselleri,ca 1kg tvättad 1.0 stk
-
Smör 500.0 g
-
Salt och peppar
-
Grönkål 100.0 g
-
Frityrolja 2.0 l
-
Vinägersalt (Se Recept Nedan)
-
Miso, vit 30.0 g
-
Soja, japansk 2.0 msk
Vinägersalt
-
Salt,fint 100.0 g
-
Vitvinsvinäger 2.0 msk
Förberedelser
-
Bakad rotselleri med krispigt skal, grönkål och miso
- Börja med att riva av skalet med ett rivjärn eller skala tunt med potatisskalare. Spara skalet till fritering.
- Lägg rotsellerihuvudet på en stor bit aluminiumfolie, hyvla över smöret, salta och peppra. Vira in i folie och baka i ugn 175 C i ca 1-1½ timme. Ta ut, låt svalna och skär i mindre bitar.
- Värm frityroljan till 160C och fritera den rårivna rotsellerin gyllenbrunt. Ta upp och låt torka på papper. Fritera grönkålen snabbt så den blir krispig. Ta upp och lägg tillsammans med den friterade rotsellerin. Pudra över vinägersalt.
- Blanda majonnäs med misopasta och soja.
-
Vinägersalt
- Blanda salt och vinäger, torka i ugn vid 70 grader i 12 timmar.
- Mixa!