Kålpudding på savojkål, korngryn, råris och linser med rårört havtorn
Många förknippar en bra lagad kålpudding som genuin klassisk husmanskost. Här nedan följer en vegetarisk variant.

Ingredienser
Kålpudding på savojkål, korngryn, råris och linser med rårört havtorn
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rårört havtorn
Havtorn, frusna
/g
500.0 g
0%
Socker
/g
200.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Kålpudding
Korngryn
/g
300.0 g
0%
Råris, kokt
/g
300.0 g
0%
Linser, röda
/g
300.0 g
0%
Savojkål
/kg
2.2 kg
0%
Lök, tärnad
/g
700.0 g
0%
Sirap, mörk
/g
40.0 g
0%
MAIZENA Snowflake, modifierad stärkelse 2 x 2 kg
/g
80.0 g
0%

Salt
/g
4.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Smör eller margarin
/g
100.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 1x5kg
/g
50.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rårört havtorn
-
Havtorn, frusna 500.0 g
-
Socker 200.0 g
Kålpudding
-
Korngryn 300.0 g
-
Råris, kokt 300.0 g
-
Linser, röda 300.0 g
-
Savojkål 2.2 kg
-
Lök, tärnad 700.0 g
-
Sirap, mörk 40.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Smör eller margarin 100.0 g
Förberedelser
-
Rårört havtorn
- Blanda alla ingredienser och låt stå tills bären tinat.
-
Kålpudding
- Koka upp rikligt med vatten, lägg i korngryn och koka i tio minuter, tillsätt röda linser efter två minuter. Häll av vattnet ordentligt och kyl ner.
- Strimla savojkål och bryn den i stekpanna med lök eller rosta i ugnen på 200 grader i tio minuter med smör. Låt svalna. (lägg undan 200 g Savojkål och 200 g lök till servering)
- Lägg ned kål och lök i en matberedare och mixa grovt tillsammas med en ¼ del av korn, ris och linser.
- Häll upp i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med MAIZENA Snowflake.
- Smörj en ugnsfast form, lägg i allting och pressa ordentligt. Grädda i ugnen på 190 grader i ca 15-20 minuter.
- Toppa med resten av kålen och löken vid servering.