Menu

Ingredienser

+

Rårört havtorn

Kålpudding


Många förknippar en bra lagad kålpudding som genuin klassisk husmanskost. Här nedan följer  en vegetarisk variant.

...

Förberedelser

  1. Rårört havtorn

    • Blanda alla ingredienser och låt stå tills bären tinat.
  2. Kålpudding

    • Koka upp rikligt med vatten, lägg i korngryn och koka i tio minuter, tillsätt röda linser efter två minuter. Häll av vattnet ordentligt och kyl ner.
    • Strimla savojkål och bryn den i stekpanna med lök eller rosta i ugnen på 200 grader i tio minuter med smör. Låt svalna. (lägg undan 200 g Savojkål och 200 g lök till servering)
    • Lägg ned kål och lök i en matberedare och mixa grovt tillsammas med en ¼ del av korn, ris och linser.
    • Häll upp i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med MAIZENA Snowflake.
    • Smörj en ugnsfast form, lägg i allting och pressa ordentligt. Grädda i ugnen på 190 grader i ca 15-20 minuter.
    • Toppa med resten av kålen och löken vid servering.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny