Vitkålsboeuf med potatispuré
Kan man verkligen göra ”boeuf ”på rostad vitkål i stället för kött? Absolut! Faktum är att den är förvillande lik originalet i fråga om smak. Prova själv!

Ingredienser
Vitkålsboeuf med potatispuré
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Vitkålsboeuf
Rotselleri, tärnad
/g
650.0 g
0%
Gul lök, klyftor
/g
350.0 g
0%
Champinjoner, delade
/g
350.0 g
0%
Vitkål, tärnad
/g
450.0 g
0%
Vatten
/l
1.5 l
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%

KNORR Svampfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
50.0 g
0%

Vinäger, vitvin
/g
25.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Timjan 2 x 0,34 kg
/g
25.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Salt
/g
27.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
35.0 g
0%

Potatispuré
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Mjölk, färsk
/g
400.0 g
0%
Potatis, skalad
/kg
1.6 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Vitkålsboeuf
-
Rotselleri, tärnad 650.0 g
-
Gul lök, klyftor 350.0 g
-
Champinjoner, delade 350.0 g
-
Vitkål, tärnad 450.0 g
-
Vatten 1.5 l
-
Vinäger, vitvin 25.0 g
-
Salt 27.0 g
Potatispuré
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Mjölk, färsk 400.0 g
-
Potatis, skalad 1.6 kg
Förberedelser
-
Vitkålsboeuf
- Skala och grovtärna rotselleri, lök, champinjoner och vitkål.
- Bryn till fin färg. Slå på vatten, fonder och kryddor.
- Koka tills rotsellerin är mjuk.
- Red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och smaka av med vinäger, salt och peppar.
-
Potatispuré
- Koka potatisen.
- Sila av kokvattnet och vispa upp potatisen med smör, mjölk och salt.