Ingredienser
Vitkålsboeuf
-
Rotselleri, tärnad 650.0 g
-
Gul lök, klyftor 350.0 g
-
Champinjoner, delade 350.0 g
-
Vitkål, tärnad 450.0 g
-
Vatten 1.5 l
-
Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L 30.0 g
-
Knorr Svampfond, koncentrerad 6 x 1L 50.0 g
-
Vinäger, vitvin 25.0 g
-
Salt 27.0 g
Potatispuré
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Mjölk, färsk 400.0 g
-
Potatis, skalad 1.6 kg
Förberedelser
-
Vitkålsboeuf
- Skala och grovtärna rotselleri, lök, champinjoner och vitkål.
- Bryn till fin färg. Slå på vatten, fonder och kryddor.
- Koka tills rotsellerin är mjuk.
- Red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.
-
Potatispuré
- Koka potatisen.
- Sila av kokvattnet och vispa upp potatisen med smör, mjölk och salt.