Höstgryta på rotfrukter
En mustig och värmande gryta på rödbeta, morötter och linser. Låt linser sjuda med eller servera dem som tillbehör.

Ingredienser
Höstgryta på rotfrukter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Höstgryta
Smör eller margarin
/g
50.0 g
0%
Lök, gul
/g
220.0 g
0%
Rödbeta, skalade
/g
1.0 g
0%
Gulbeta
/g
800.0 g
0%
Morötter
/g
800.0 g
0%
Timjan, torkad
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Linser, grönaTorkade
/kg
2.0 kg
0%
Vatten
/l
1.2 l
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
20.0 g
0%

Matlagningsvin, rött
/ml
400.0 ml
0%
Lagerblad
/st
6.0 st
0%
Steklök
/g
400.0 g
0%
Champinjoner, Skogs- skivad
/g
500.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
15.0 g
0%

Dijioncréme
Crème Fraiche
/g
150.0 g
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
150.0 g
0%

MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
40.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Till servering
Persilja, hackad
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Höstgryta
-
Smör eller margarin 50.0 g
-
Lök, gul 220.0 g
-
Rödbeta, skalade 1.0 g
-
Gulbeta 800.0 g
-
Morötter 800.0 g
-
Timjan, torkad 20.0 g
-
Linser, grönaTorkade 2.0 kg
-
Vatten 1.2 l
-
Matlagningsvin, rött 400.0 ml
-
Lagerblad 6.0 st
-
Steklök 400.0 g
-
Champinjoner, Skogs- skivad 500.0 g
Dijioncréme
-
Crème Fraiche 150.0 g
Till servering
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Höstgryta
- Stek löken mjuk i matfett, skala och skär betor i båtar.
- Skala morötter och dela i mindre bitar..
- Blanda rotfrukter, lök, vitlök, timjan, linser, lagerblad och Knorr Tomatino i en gryta.
- Slå på matlagningsvin, vatten och Knorr Grönsaksbuljong. Sjud tunder lock ca 40 minuter tills grönsaker och linser är mjuka.
- Under tiden, rensa och dela svamp i samt skala och dela steklök. Bryn löken mjuk tillsammans med svamp i matfett.
- Smaka av med Knorr Grönsaksfond, salt och peppar.
-
Dijioncréme
- Blanda samtliga ingredienser.
-
Till servering
- Servera höstgrytan toppad med brynt svamp och lök, hackad persilja och senapscrème.