Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Höstgryta

  • Smör eller margarin 50.0 g
  • Lök, gul 220.0 g
  • Rödbeta, skalade 1.0 g
  • Gulbeta 800.0 g
  • Morötter 800.0 g
  • Timjan, torkad 20.0 g
  • Linser, grönaTorkade 2.0 kg
  • Vatten 1.2 l
  • Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg 20.0 g
  • Matlagningsvin, rött 400.0 ml
  • Lagerblad 6.0 st
  • Steklök 400.0 g
  • Champinjoner, Skogs- skivad 500.0 g

Dijioncréme

Till servering

  • Persilja, hackad
  1. Höstgryta

    • Stek löken mjuk i matfett, skala och skär betor i båtar. 
    • Skala morötter och dela i mindre bitar.. 
    • Blanda rotfrukter, lök, vitlök, timjan, linser, lagerblad och Knorr Tomatino i en gryta. 
    • Slå på matlagningsvin, vatten och Knorr Grönsaksbuljong. Sjud tunder lock ca 40 minuter tills grönsaker och linser är mjuka.
    • Under tiden, rensa och dela svamp i samt skala och dela steklök. Bryn löken mjuk  tillsammans med svamp i  matfett.
    • Smaka av med Knorr Grönsaksfond, salt och peppar. 
  2. Dijioncréme

    • Blanda samtliga ingredienser.
  3. Till servering

    • Servera höstgrytan toppad med brynt svamp och lök, hackad persilja och senapscrème.