Ingredienser
Höstgryta
-
Lök, gul 220.0 g
-
Rödbeta, skalade 1.0 kg
-
Gulbeta 800.0 g
-
Morötter 800.0 g
-
Timjan, torkad 2.0 g
-
Linser, grönaTorkade 200.0 g
-
Vatten 1.2 l
-
Matlagningsvin, rött 400.0 ml
-
Lagerblad 6.0 st
-
Steklök 400.0 g
-
Champinjoner, Skogs- skivad 500.0 g
Dijioncréme
Till servering
-
Persilja, hackad
Förberedelser
-
Höstgryta
- Stek löken mjuk i matfettet, skala och skär betor i båtar.
- Skala morötter och dela i mindre bitar..
- Blanda rotfrukter, lök, vitlök, timjan, linser, lagerblad och Knorr Tomatino i en gryta.
- Slå på matlagningsvin, vatten och Knorr Grönsaksbuljong. Sjud tunder lock ca 40 minuter tills grönsaker och linser är mjuka.
- Under tiden, rensa och dela svamp i samt skala och dela steklök. Bryn löken mjuk tillsammans med svamp i matfett.
- Smaka av med Knorr Grönsaksfond, salt och peppar.
-
Dijioncréme
- Blanda samtliga ingredienser.
-
Till servering
- Servera höstgrytan toppad med brynt svamp och lök, hackad persilja och senapscrème.