Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
Friterad blomkål är alltid försvinnande gott och passar precis lika bra på buffén som på snacksbordet. Servera med tryffeldip för extra lyxig känsla.

Ingredienser
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
Blomkål, i buketter
/kg
1.0 kg
0%
Salt
/
0.0
0%
Kikärtsmjöl
/g
300.0 g
0%
Vatten
/g
450.0 g
0%
Lök, gul
/g
56.0 g
0%
Finhackad
/
0.0
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
HELLMANN'S Vegansk majonnäs, 6 x 270 g
/ml
300.0 ml
0%

Olja, tryffel
/g
10.0 g
0%
Vit Eller Svart
/
0.0
0%
Tryffel
/g
20.0 g
0%
Olja Till Fritering
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Salt
-
Kikärtsmjöl 300.0 g
-
Vatten 450.0 g
-
Lök, gul 56.0 g
-
Finhackad
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Olja, tryffel 10.0 g
-
Vit Eller Svart
-
Tryffel 20.0 g
-
Olja Till Fritering
Förberedelser
-
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
- Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten i 1 minut. Låt svalna på papper.
- Rör ihop kikärtsmjöl, vatten, lök och persilja. Doppa blomkålen i frityrsmeten och fritera gyllenbrun i ca 160 °C.
- Rör ihop HELLMANN’S Vegan med tryffelolja och hackad tryffel och servera!