Ingredienser
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
salt
-
Kikärtsmjöl 300.0 g
-
Vatten 450.0 g
-
Lök, gul 56.0 g
-
finhackad
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Olja, tryffel 10.0 g
-
vit eller svart
-
Tryffel 20.0 g
-
Olja till fritering
Förberedelser
-
Kikärtsfriterad blomkål med tryffeldip
- Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten i 1 minut. Låt svalna på papper.
- Rör ihop kikärtsmjöl, vatten, lök och persilja. Doppa blomkålen i frityrsmeten och fritera gyllenbrun i ca 160 °C.
- Rör ihop HELLMANN’S Vegan med tryffelolja och hackad tryffel och servera!