Mini vegansemlor
Här ett recept på en vegansk semla fylld med krämig mandelmassa och fluffig visp. Nybakade semlor slår det mesta och är en svensk klassiker!

Ingredienser
Mini vegansemlor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till mandelmassan
Sojadryck
/ml
100.0 ml
0%
Mandel
/g
200.0 g
0%
Socker
/g
85.0 g
0%
Kanel malen
/g
2.0 g
0%
Till vetedegen
Sojadryck
/ml
250.0 ml
0%
Jäst, färsk
/g
30.0 g
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
HELLMANN'S Vegan Mayonnaise, hink, 72 %, 1 x 2,5 kg
/g
100.0 g
0%

Senap och produkter därav: Ja
Kardemumma, hela
/g
5.0 g
0%
Vetemjöl special
/g
460.0 g
0%
Vid servering
Socker, florsocker
/g
20.0 g
0%
Vaniljsocker
/g
2.0 g
0%
Grädde, vegetabilisk och vispbar
/l
0.0 l
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till mandelmassan
-
Sojadryck 100.0 ml
-
Mandel 200.0 g
-
Socker 85.0 g
-
Kanel malen 2.0 g
Till vetedegen
-
Sojadryck 250.0 ml
-
Jäst, färsk 30.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Kardemumma, hela 5.0 g
-
Vetemjöl special 460.0 g
Vid servering
-
Socker, florsocker 20.0 g
-
Vaniljsocker 2.0 g
-
Grädde, vegetabilisk och vispbar
Förberedelser
-
Till mandelmassan
- Blötlägg mandel i sojadryck i minst 8 timmar.
- Mixa mandel, sojadryck och socker till en jämn massa, smaksätt med kanel.
-
Till vetedegen
- Lös jästen i sojadrycken och tillsätt socker, HELLMANN`S Vegan Majonnäs och nystött kardemumma.
- Tillsätt mjöl succesivt under omrörning, arbeta degen med degkrok i 20 minuter.
- Dela degen till 28 lika stora delar ( 30 g styck) och rulla till bullar.
- Täck bullarna med bakduk jäs på plåt i 2 timmar, grädda i ugn vid 200 grader i 6 minuter, låt svalna under bakduk.
-
Vid servering
- Skär locken av bullarna och gröp ur lite av inkråmet som hackas och blandas samman med mandelmassan, fyll bullarna.
- Vispa vispen tjock och smaksätt med vaniljsocker och hälften av florsockret, spritsa vispen på bullarna och toppa med lock.
- Sikta florsocker över semlorna.