Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till mandelmassan

  • Sojadryck 100.0 ml
  • Mandel 200.0 g
  • Socker 85.0 g
  • Kanel malen 2.0 g

Till vetedegen

  • Sojadryck 250.0 ml
  • Jäst, färsk 30.0 g
  • Socker 100.0 g
  • HELLMANN'S Vegan Mayonnaise, hink, 72 %, 1 x 2,5 kg 100.0 g
  • Kardemumma, hela 5.0 g
  • Vetemjöl special 460.0 g

Vid servering

  • Socker, florsocker 20.0 g
  • Vaniljsocker 2.0 g
  • Flora Professional Plant All Purpose 31% 8 x 1 L 500.0 ml
  1. Till mandelmassan

    • Blötlägg mandel i sojadryck i minst 8 timmar.
    • Mixa mandel, sojadryck och socker till en jämn massa, smaksätt med kanel.
  2. Till vetedegen

    • Lös jästen i sojadrycken och tillsätt socker, HELLMANN`S Vegan Majonnäs och nystött kardemumma.
    • Tillsätt mjöl succesivt under omrörning, arbeta degen med degkrok i20 minuter.
    • Dela degen till 28 lika stora delar ( 30g styck) och rulla till bullar.
    • Täck bullarna med bakduk jäs på plåt i 2 timmar, grädda i ugn vid 200 grader i 6 minuter, låt svalna under bakduk.
  3. Vid servering

    • Skär locken av bullarna och gröp ur lite av inkråmet som hackas och blandas samman med mandelmassan, fyll bullarna.
    • Vispa Flora Plant 31% tjock och smaksätt med vaniljsocker och hälften av florsockret, spritsa vispen på bullarna och toppa med lock.
    • Sikta florsocker över semlorna.