Matvetesallad med röda linser, kardemumma, rotselleri och Sveciadressing
En matig sallad med den nötig smak från rostad rotselleri. Fungerar utmärkt ihop med kardemumma och en krämig dressing, gjord på Sveciaost.

Ingredienser
Matvetesallad med röda linser, kardemumma, rotselleri och Sveciadressing
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Dressing
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 10 kg
/g
200.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Ost, Svecia
/g
100.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
Matvetesallad
Matvete
/g
200.0 g
0%
Linser, röda
/g
200.0 g
0%
Rotselleri, 2 cm - kuber
/g
400.0 g
0%
Kardemumma, hela
/g
10.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
50.0 g
0%
Vinäger, vitvin
/g
10.0 g
0%
Rödlök, skivad
/g
200.0 g
0%
Persilja, blad
/g
20.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong lågsalt 3x1kg
/g
20.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Dressing
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Ost, Svecia 100.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Matvetesallad
-
Matvete 200.0 g
-
Linser, röda 200.0 g
-
Rotselleri, 2 cm - kuber 400.0 g
-
Kardemumma, hela 10.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Vinäger, vitvin 10.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
Förberedelser
-
Dressing
- Finriv osten och blanda alla ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar vid behov.
-
Matvetesallad
- Rosta rotsellerin på 180 grader i olja tills den blir mjuk och har fått färg.
- Stek löken i matfett med kardemummakapslarna, lägg i rotsellerin på slutet, låt svalna.
- Koka linser i Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt,häll av och låt svalna.
- Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser, toppa med lite flingsalt och servera med Sveciadressing.