Matvetesallad med röda linser, kardemumma, rotselleri och Sveciadressing
En matig sallad med den nötig smak från rostad rotselleri. Fungerar utmärkt ihop med kardemumma och en krämig dressing, gjord på Sveciaost.

Ingredienser
Dressing
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Ost, Svecia 100.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Matvetesallad
-
Matvete 200.0 g
-
Linser, röda 200.0 g
-
Rotselleri, 2 cm - kuber 400.0 g
-
Kardemumma, hela 10.0 g
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Vinäger, vitvin 10.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
Förberedelser
-
Dressing
- Finriv osten och blanda alla ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar vid behov.
-
Matvetesallad
- Rosta rotsellerin på 180 grader i olja tills den blir mjuk och har fått färg.
- Stek löken i matfett med kardemummakapslarna, lägg i rotsellerin på slutet, låt svalna.
- Koka linser i Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt,häll av och låt svalna.
- Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser, toppa med lite flingsalt och servera med Sveciadressing.