Ingredienser
Dressing
-
Ost, Svecia 100.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Matvetesallad
-
Matvete 200.0 g
-
Linser, röda 200.0 g
-
Rotselleri, 2 cm - kuber 400.0 g
-
Kardemumma, hela 10.0 g
-
Vinäger, vitvin 10.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
Förberedelser
-
Dressing
- Finriv osten och blanda alla ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar vid behov.
-
Matvetesallad
- Rosta rotsellerin på 180 grader i olja tills den blir mjuk och har fått färg.
- Stek löken i Milda Flytande Margarin med kardemummakapslarna, lägg i rotsellerin på slutet, låt svalna.
- Koka linser i Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt,häll av och låt svalna.
- Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser, toppa med lite flingsalt och servera med Sveciadressing.