Lök- och ölpaj
Denna läckra paj passar till allt, den är härlig som hvudrätt men är också perfekt som tillbehör. En perfekt sötma tillsammans med härliga fettet från smördegen

Ingredienser
Lök- och ölpaj
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lök- och ölpaj
Smör
/kg
0.0 kg
0%
Lök, blandad rödlök gullök och shalottenlök
/g
500.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
100.0 g
0%

Öl
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Grönsaksbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
20.0 g
0%

KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
10.0 g
0%

Timjan
/g
0.0 g
0%
Smördeg
/g
320.0 g
0%
Till ostkrämen
Cream cheese
/g
150.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence 2 x 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lök- och ölpaj
-
Smör
-
Lök, blandad rödlök gullök och shalottenlök 500.0 g
-
Öl 100.0 ml
-
Timjan
-
Smördeg 320.0 g
Till ostkrämen
-
Cream cheese 150.0 g
Förberedelser
-
Lök- och ölpaj
- Häll smör i en stekpanna som kan gå i ugn.
- Skiva löken i 2 cm tjocka skivor. Lägg lökskivorna omlott i en stekpannan och bryn löken gyllene på enna sidan.
- Häll på karamelltopping och glasera löken.
- Tillsätt ölen och låt koka in i karamellen.
- Tillsätt Knorr Brynt Lökfond och strö över Knorr Grönsaksbuljong och hackad timjan.
- Lägg försiktigt smördeg över som ett lock så att det fina mönstret inte förstörs.
- Baka pajen i ca 20 minuter på 180° eller tills smördegen är spröd och gyllene.
- Låt pajen stå i 5 minuter så att den sätter sig.
-
Till ostkrämen
- Blanda cream cheese med kryddpasta och servera till pajen.
- Vänd upp pajen på ett fat och servera med ostkrämen.