Ingredienser
Lök- och ölpaj
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L
-
Lök, blandad rödlök gullök och shalottenlök 500.0 g
-
Öl 100.0 ml
-
Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L 10.0 g
-
Timjan, färsk
-
Smördeg 320.0 g
Till ostkrämen
Förberedelser
-
Lök- och ölpaj
- Häll Milda Flytande margarin i en stekpanna som kan gå i ugn.
- Skiva löken i 2 cm tjocka skivor. Lägg lökskivorna omlott i en stekpannan och bryn löken gyllene på enna sidan.
- Häll på karamelltopping och glasera löken.
- Tillsätt ölen och låt koka in i karamellen.
- Tillsätt Knorr Brynt Lökfond och strö över Knorr Grönsaksbuljong och hackad timjan.
- Lägg försiktigt smördeg över som ett lock så att det fina mönstret inte förstörs.
- Baka pajen i ca 20 minuter på 180° eller tills smördegen är spröd och gyllene.
- Låt pajen stå i 5 minuter så att den sätter sig.
-
Till ostkrämen
- Blanda Crème Bonjour med kryddpasta och servera till pajen.
- Vänd upp pajen på ett fat och servera med ostkrämen.