Lök- och ölpaj
Denna läckra paj passar till allt, den är härlig som hvudrätt men är också perfekt som tillbehör. En perfekt sötma tillsammans med härliga fettet från smördegen

Ingredienser
Lök- och ölpaj
-
Smör
-
Lök, blandad rödlök gullök och shalottenlök 500.0 g
-
Öl 100.0 ml
-
Timjan
-
Smördeg 320.0 g
Till ostkrämen
-
Cream cheese 150.0 g
Förberedelser
-
Lök- och ölpaj
- Häll smör i en stekpanna som kan gå i ugn.
- Skiva löken i 2 cm tjocka skivor. Lägg lökskivorna omlott i en stekpannan och bryn löken gyllene på enna sidan.
- Häll på karamelltopping och glasera löken.
- Tillsätt ölen och låt koka in i karamellen.
- Tillsätt Knorr Brynt Lökfond och strö över Knorr Grönsaksbuljong och hackad timjan.
- Lägg försiktigt smördeg över som ett lock så att det fina mönstret inte förstörs.
- Baka pajen i ca 20 minuter på 180° eller tills smördegen är spröd och gyllene.
- Låt pajen stå i 5 minuter så att den sätter sig.
-
Till ostkrämen
- Blanda cream cheese med kryddpasta och servera till pajen.
- Vänd upp pajen på ett fat och servera med ostkrämen.