Menu

Ingredienser

+

Blomkålsoppan

  • Kardemumma, hela 3.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Rapsolja 60.0 g
  • Äpple utan skal 300.0 g
  • Blomkål, i buketter 1.0 kg
  • Potatis, skalad 429.0 g
  • Salt 25.0 g
  • Vatten 2.0 l
  • Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg 16.0 g
  • Citronsaft 15.0 g
  • Cream 35% (whipping, etc.) 250.0 ml

Till servering

  • Timjan 5.0 g
  • Äpple, tärnat 100.0 g

Blomkål är inte bara vacker och god utan också nyttig. Här en värmande, krämig och mättande soppa med doft av Orienten. Blomkål är C-vitaminrik och dess gröna späda blad har mycket smak och går också utmärkt att använda.

...

Förberedelser

  1. Blomkålsoppan

    • Torrosta kardemumma vid låg värme, mixa eller stöt fint. Sautera löken mjuk i rapsolja och tillsätt kardemumma, fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt äpple, blomkål, potatis, salt, vatten och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong.
    • Koka upp och sjud soppan tills grönsakerna är möra ca 20 minuter.
    • Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Späd soppan med lite vatten om så behövs och justera smaken med salt
      och citron.

  2. Till servering

    • Servera soppan med färsk timjan och tärnat syrligt äpple.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny