Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Blomkålsoppan

  • Kardemumma, hela 3.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Rapsolja 60.0 g
  • Äpple utan skal 300.0 g
  • Blomkål, i buketter 1.0 kg
  • Potatis, skalad 429.0 g
  • Salt 25.0 g
  • Vatten 2.0 l
  • Citron, juice färskpressad 15.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 250.0 ml

Till servering

  • Timjan 5.0 g
  • Äpple, tärnat 100.0 g
  1. Blomkålsoppan

    • Torrosta kardemumma vid låg värme, mixa eller stöt fint. Sautera löken mjuk i rapsolja och tillsätt kardemumma, fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt äpple, blomkål, potatis, salt, vatten och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong.
    • Koka upp och sjud soppan tills grönsakerna är möra ca 20 minuter.
    • Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Späd soppan med lite vatten om så behövs och justera smaken med salt
      och citron.

  2. Till servering

    • Servera soppan med färsk timjan och tärnat syrligt äpple.