Rostad blomkålspesto med pasta
Prova ett alternativ till den klassiska peston genom detta snabba spagetti recept. Peston smakar också bra som tillbehör till fisk och kyckling.

Ingredienser
Rostad blomkålspesto med pasta
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.2
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till peston
Blomkål, i buketter
/kg
1.5 kg
0%
Olja, oliv
/ml
250.0 ml
0%
Solrosfrön, rostade
/g
50.0 g
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
25.0 g
0%

Ost, parmesan riven
/g
40.0 g
0%
Citron,zest
/g
2.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
20.0 g
0%
Salt(1)
/g
5.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till peston
-
Blomkål, i buketter 1.5 kg
-
Olja, oliv 250.0 ml
-
Solrosfrön, rostade 50.0 g
-
Ost, parmesan riven 40.0 g
-
Citron,zest 2.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
-
Vitpeppar, malen
Förberedelser
-
Till peston
- Vänd blomkålen I lite av olivoljan, rosta buketterna i ugn vid 210 C I 10-15 minuter. Spara 1/5 av buketterna till servering.
- Mixa resterande av buketterna till slät puré tillsammans med solrosfrön, parmesan, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, lågsaltoch olivolja. Justera smaken med citron zest, citron juice, salt och peppar.
-
Vid servering
- Servera peston, rostade blomkålsbuketter, extra parmesan till nykokt pasta.