Rostad blomkålspesto med pasta
Prova ett alternativ till den klassiska peston genom detta snabba spagetti recept. Peston smakar också bra som tillbehör till fisk och kyckling.

Ingredienser
Till peston
-
Blomkål, i buketter 1.5 kg
-
Olja, oliv 250.0 ml
-
Solrosfrön, rostade 50.0 g
-
Ost, parmesan riven 40.0 g
-
Citron,zest 2.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Salt(1) 5.0 g
-
Vitpeppar, malen
Förberedelser
-
Till peston
- Vänd blomkålen I lite av olivoljan, rosta buketterna i ugn vid 210 C I 10-15 minuter. Spara 1/5 av buketterna till servering.
- Mixa resterande av buketterna till slät puré tillsammans med solrosfrön, parmesan, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, lågsaltoch olivolja. Justera smaken med citron zest, citron juice, salt och peppar.
-
Vid servering
- Servera peston, rostade blomkålsbuketter, extra parmesan till nykokt pasta.