Stekta blomkålsrullar med spiskummin och hummus
Filodegen anses ha anor tillbaka till 1200-talet och flera länder i Mellanöstern och på Balkan påstår sig ha uppfunnit denna tunna, fina deg. De flesta tror dock att turkarna var först. Om det någonsin kommer att uppstå enighet om vem som uppfann filodegen är ovisst, men att den kan användas till både sött och salt råder det inga som helst tvivel om.

Ingredienser
Stekta blomkålsrullar med spiskummin och hummus
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Blomkåls omelett
Blomkål, i buketter
/kg
1.0 kg
0%
Schalottenlök, strimlad
/g
150.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Smör, bords
/g
150.0 g
0%
Ägg, färska
/g
0.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
40.0 g
0%

Spiskummin malen
/g
5.0 g
0%
Blomkålsrullar
Rapsolja
/ml
100.0 ml
0%
Filodeg
/g
0.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Blomkåls omelett
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Schalottenlök, strimlad 150.0 g
-
Smör, bords 150.0 g
-
Ägg, färska
-
Spiskummin malen 5.0 g
Blomkålsrullar
-
Rapsolja 100.0 ml
-
Filodeg
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Blomkåls omelett
- Sautera blomkål, schalottenlök och Knorr Kryddpasta Vitlök i smör i en teflonpanna tills ingredienserna får färg.
- Vispa ihop ägg, Knorr Grönsaksfond och spiskummin och häll blandningen över blomkålen och gör en omelett.
- Ta omeletten från värmen och låt den svalna.
-
Blomkålsrullar
- Bred ut filodegen och pensla med olja. Strö över Knorr Umami.
- Lägg omeletten på filodegen, krydda med salt och peppar och rulla ihop.
-
Vid servering
- Stek filorullen gyllenbrun och skär upp i lagom stora bitar.