Stekta blomkålsrullar med spiskummin och hummus
Filodegen anses ha anor tillbaka till 1200-talet och flera länder i Mellanöstern och på Balkan påstår sig ha uppfunnit denna tunna, fina deg. De flesta tror dock att turkarna var först. Om det någonsin kommer att uppstå enighet om vem som uppfann filodegen är ovisst, men att den kan användas till både sött och salt råder det inga som helst tvivel om.

Ingredienser
Blomkåls omelett
-
Blomkål, i buketter 1.0 kg
-
Schalottenlök, strimlad 150.0 g
-
Smör, bords 150.0 g
-
Ägg, färska
-
Spiskummin malen 5.0 g
Blomkålsrullar
-
Rapsolja 100.0 ml
-
Filodeg
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Blomkåls omelett
- Sautera blomkål, schalottenlök och Knorr Kryddpasta Vitlök i smör i en teflonpanna tills ingredienserna får färg.
- Vispa ihop ägg, Knorr Grönsaksfond och spiskummin och häll blandningen över blomkålen och gör en omelett.
- Ta omeletten från värmen och låt den svalna.
-
Blomkålsrullar
- Bred ut filodegen och pensla med olja. Strö över Knorr Umami.
- Lägg omeletten på filodegen, krydda med salt och peppar och rulla ihop.
-
Vid servering
- Stek filorullen gyllenbrun och skär upp i lagom stora bitar.