Grillad vit sparris med miso
Sparris är ett oemotståndligt vår- och försommartecken. Här har vi gett den en lätt japansk touch med hjälp av fräsch yuzu, soja och shiso.

Ingredienser
Grillad vit sparris med miso
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Grillad vit sparris med miso
Sparris, vit
/kg
1.4 kg
0%
HELLMANN'S Vegansk majonnäs, 6 x 270 g
/ml
100.0 ml
0%

Yuzu juice
/ml
10.0 ml
0%
Miso, vit
/g
10.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
1.0 g
0%
Unused/Remaining Ingredients
Sparris, vit
/kg
0.0 kg
0%
Rapsolja
/ml
5.0 ml
0%
Soja, japansk
/g
3.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Grillad vit sparris med miso
-
Sparris, vit 1.4 kg
-
Yuzu juice 10.0 ml
-
Miso, vit 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
Unused/Remaining Ingredients
-
Sparris, vit
-
Rapsolja 5.0 ml
-
Soja, japansk 3.0 g
Förberedelser
-
Grillad vit sparris med miso
- Skala och koka sparrisen i lätt saltat vatten i ca 1–2 minuter och kyl den därefter i isvatten.
- Blanda ihop HELLMANN’S Vegan, yuzujuice, miso och svartpeppar. Häll upp i spritspåse eller dressingflaska.
- Torka av sparrisen och grilla den så den får en tydlig karaktär, gärna på träkolsgrill.
-
Unused/Remaining Ingredients