Lins & böngryta med rökt chili och getyoghurt
I det här receptet har vi gjort en sås med skyr och getost. Bra kombination till den mustiga och något heta grytan.

Ingredienser
Lins & böngryta med rökt chili och getyoghurt
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lins & böngryta
Lök, tärnad
/g
340.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Rökt paprikapulver
/g
4.0 g
0%
Kanel, malen
/g
4.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
2.0 g
0%
Paprika, röd strimlad
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
6.0 g
0%

Linser, röda, kokta
/g
200.0 g
0%
Svarta bönor ,burk ,avrunnen vikt!
/g
800.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
20.0 g
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
50.0 g
0%

Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Skyryoghurt
Skyr
/g
800.0 g
0%
Getost
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
4.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lins & böngryta
-
Lök, tärnad 340.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Rökt paprikapulver 4.0 g
-
Kanel, malen 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 2.0 g
-
Paprika, röd strimlad 200.0 g
-
Linser, röda, kokta 200.0 g
-
Svarta bönor ,burk ,avrunnen vikt! 800.0 g
-
Persilja, färsk 20.0 g
-
Lagerblad 2.0 st
Skyryoghurt
-
Skyr 800.0 g
-
Getost 300.0 g
-
Salt 4.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 4.0 g
Förberedelser
-
Lins & böngryta
- Fräs löken mjuk i olja 5 minuter på medelvärme, tills löken börjar få färg.
- Sänk värmen till låg och tillsätt paprika, peppar, rökt paprikapulver och kanel.
- Rör ner Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré. Fräs ytterligare någon minut och rör hela tiden.
- Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Grönsaksfond, lagerblad och persilja. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Avsluta med kokta bönor och linser, spä på med vatten om det behövs.
-
Skyryoghurt
- Låt yoghurten rinna av på hålbleck med absorberande papper eller en handduk i ett par timmar eller över natten.
- Mosa getosten med en gaffel och blanda ihop alla ingredienser.