Dinkelrisotto från Öland
Istället för ris har vi använt oss av dinkel i en variant på risotto. Det fungerar även bra att använda matvete eller korngryn i den här rätten.

Ingredienser
Dinkelkorn
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 400.0 g
-
Vatten 800.0 ml
Till risotton
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Rotselleri, 2 cm - kuber 500.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Äpple, i 2 cm-kuber 50.0 g
-
Ost, Västerbotten riven 150.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
Förberedelser
-
Dinkelkorn
- Blötlägg dinkelkornen i åtta timmar före tillagning.
- Koka dinkelkornen mjuka i vattnet och Knorr Grönsaksfond på låg värme. Finns inte dinkel att tillgå går det bra att använda kamut vete eller matvete.
-
Till risotton
- Fräs löken och rotsellerin i matfett.Tillsätt dinkelkornen.
- Tillsätt osten och creme fraiche. Avsluta med salt, citron saft, äpple och persilja. Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten.