Menu

Ingredienser

+

Dinkelkorn

Till risotton

  • Lök, tärnad 150 g
  • Rotselleri, 2 cm - kuber 500 g
  • Margarin, flytande 30 g
  • Äpple, i 2 cm-kuber 50 g
  • Ost, Västerbotten riven 150 g
  • Crème Fraiche 200 g
  • Citronsaft 20 g
  • Persilja, hackad 50 g

Istället för ris har vi använt oss av dinkel i en variant på risotto. Det fungerar även bra att använda matvete eller korngryn i den här rätten.

...

Förberedelser

  1. Dinkelkorn

    • Blötlägg dinkelkornen i åtta timmar före tillagning.
    • Koka dinkelkornen mjuka i vattnet och Knorr Grönsaksfond på låg värme. Finns inte dinkel att tillgå går det bra att använda kamut vete eller matvete.
  2. Till risotton

    • Fräs löken och rotsellerin i matfett.Tillsätt dinkelkornen.
    • Tillsätt osten och creme fraiche. Avsluta med salt, citron saft, äpple och persilja. Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny