Dinkelrisotto från Öland
Istället för ris har vi använt oss av dinkel i en variant på risotto. Det fungerar även bra att använda matvete eller korngryn i den här rätten.

Ingredienser
Dinkelrisotto från Öland
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Dinkelkorn
Dinkelkorn, blötlagt över natten
/g
400.0 g
0%
Vatten
/ml
800.0 ml
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
20.0 g
0%

Till risotton
Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
Rotselleri, 2 cm - kuber
/g
500.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
30.0 g
0%
Äpple, i 2 cm-kuber
/g
50.0 g
0%
Ost, Västerbotten riven
/g
150.0 g
0%
Crème Fraiche
/g
200.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
20.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Dinkelkorn
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 400.0 g
-
Vatten 800.0 ml
Till risotton
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Rotselleri, 2 cm - kuber 500.0 g
-
Margarin, flytande 30.0 g
-
Äpple, i 2 cm-kuber 50.0 g
-
Ost, Västerbotten riven 150.0 g
-
Crème Fraiche 200.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
Förberedelser
-
Dinkelkorn
- Blötlägg dinkelkornen i åtta timmar före tillagning.
- Koka dinkelkornen mjuka i vattnet och Knorr Grönsaksfond på låg värme. Finns inte dinkel att tillgå går det bra att använda kamut vete eller matvete.
-
Till risotton
- Fräs löken och rotsellerin i matfett.Tillsätt dinkelkornen.
- Tillsätt osten och creme fraiche. Avsluta med salt, citron saft, äpple och persilja. Är risotton för stabbig, tillsätt extra vatten.