Pannkakor med blåbärskräm
Pannkakor finns överallt – i Danmark, Sverige, Tyskland, USA och Mexiko. De kan användas i både söta och salta rätter. Frågan är: Ska de bakas eller stekas?

Ingredienser
Pannkakor med blåbärskräm
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pannkakor
Socker
/g
220.0 g
0%
Vetemjöl
/g
650.0 g
0%
Öl
/ml
200.0 ml
0%
Vaniljsocker
/g
30.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
100.0 g
0%
Vatten
/ml
200.0 ml
0%
Matlagningsgrädde
/ml
500.0 ml
0%
Fyllning till pannkakor
Vaniljvisp
/ml
100.0 ml
0%
Mjölk
/ml
500.0 ml
0%
Socker, florsocker
/g
50.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
400.0 g
0%

Blåbär
/g
300.0 g
0%
Citronmeliss
/g
0.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
200.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pannkakor
-
Socker 220.0 g
-
Vetemjöl 650.0 g
-
Öl 200.0 ml
-
Vaniljsocker 30.0 g
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Matlagningsgrädde 500.0 ml
Fyllning till pannkakor
-
Vaniljvisp 100.0 ml
-
Mjölk 500.0 ml
-
Socker, florsocker 50.0 g
-
Blåbär 300.0 g
-
Citronmeliss
-
Grädde eller gräddalternativ 200.0 ml
Förberedelser
-
Pannkakor
- Rör ihop ägg, socker, vetemjöl, öl, vaniljsocker och matfett.
- Tillsätt matlagningsgrädde och lite vatten i taget. Låt smeten vila medan du gör krämen.
-
Fyllning till pannkakor
- Vispa vaniljvisp luftig med mjölk.
- Vispa grädde luftig med florsocker och vanilj och vänd i krämen. Krämen används till pannkakorna.
- Häll Carte d’Or Karamell-toppingen i en gryta och koka upp. Reducera toppingen en aning och glasera sedan blåbären lätt med den.
- Servera pannkakorna med vaniljkräm och glaserade blåbär. Garnera med citronmeliss.