Menu

Ingredienser

+

Pannkakor

  • Socker 220.0 g
  • Vetemjöl 650.0 g
  • Öl 200.0 ml
  • Vaniljsocker 30.0 g
  • Margarin, flytande 100.0 g
  • Vatten 200.0 ml
  • Matlagningsgrädde 500.0 ml

Fyllning till pannkakor


Pannkakor finns överallt – i Danmark, Sverige, Tyskland, USA och Mexiko. De kan användas i både söta och salta rätter. Frågan är: Ska de bakas eller stekas?

...

Förberedelser

  1. Pannkakor

    • Rör ihop ägg, socker, vetemjöl, öl, vaniljsocker och matfett.
    • Tillsätt matlagningsgrädde och lite vatten i taget. Låt smeten vila medan du gör krämen.
  2. Fyllning till pannkakor

    • Vispa vaniljvisp luftig med mjölk.
    • Vispa grädde luftig med florsocker och vanilj och vänd i krämen. Krämen används till pannkakorna.
    • Häll Carte d’Or Karamell-toppingen i en gryta och koka upp. Reducera toppingen en aning och glasera sedan blåbären lätt med den.
    • Servera pannkakorna med vaniljkräm och glaserade blåbär. Garnera med citronmeliss.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny