Orange gazpacho
En kyld aptitretare som smakar härligt en varm sommardag. I detta recept pureas grönsaker till en kyld soppa som därefter tillsätts Knorr Texture som konsistensanpassas till patienter med dysfagi.

Ingredienser
Orange gazpacho
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Tomater
/g
450.0 g
0%
Paprika, gul tärnad
/g
100.0 g
0%
Majs, frusen
/g
200.0 g
0%
Schalottenlök, finhackad
/g
30.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
5.0 g
0%

MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
30.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Olja, oliv
/ml
75.0 ml
0%
Citron, juice färskpressad
/ml
20.0 ml
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Vatten
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Tomater 450.0 g
-
Paprika, gul tärnad 100.0 g
-
Majs, frusen 200.0 g
-
Schalottenlök, finhackad 30.0 g
-
Olja, oliv 75.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 20.0 ml
-
Salt 5.0 g
-
Vatten 100.0 ml
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 30.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Tärna tomat, paprika och schalottenlök.
- Blanda tomat, paprika, schalottenlök med vinäger, citron, olivolja, salt, Knorr Rökt Chili puré och Knorr Vitlökspuré. Marinera i 15 minuter.
- Lägg grönsaker inkl. marinad, och majs i en mixer och mixa grönsaker till en slät soppa.
- Värm 100 ml vatten och lös upp Knorr Texture här i, blanda samman med soppan och fördela denna på passande glas. Kyl i minst 4 timmar.