Bovete och grönkålssallad
Grönkål ihop med bovete både som kokt och rostad passar kanon tillsammans. Pesto på grönkål är väldigt smakrik och intressant.

Ingredienser
Bovete och grönkålssallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Bovete och grönkålssallad
Bovete, krossat
/g
600.0 g
0%
Grönkål
/g
200.0 g
0%
Lök, sallad
/g
50.0 g
0%
Zucchini, courgette
/g
300.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
50.0 ml
0%

Socker
/g
100.0 g
0%
Vatten
/g
150.0 g
0%
Fänkål, färsk
/g
300.0 g
0%
Grönkålspesto
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
50.0 ml
0%

Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Grönkål
/g
50.0 g
0%
Pumpakärnor
/g
50.0 g
0%
Ost, parmesan riven
/g
40.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
5.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Bovete och grönkålssallad
-
Bovete, krossat 600.0 g
-
Grönkål 200.0 g
-
Lök, sallad 50.0 g
-
Zucchini, courgette 300.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vatten 150.0 g
-
Fänkål, färsk 300.0 g
Grönkålspesto
-
Rapsolja 100.0 g
-
Grönkål 50.0 g
-
Pumpakärnor 50.0 g
-
Ost, parmesan riven 40.0 g
Förberedelser
-
Bovete och grönkålssallad
- Ta en sjättedel av bovetet och rosta i ugn tills gyllene färg.
- Koka resten enligt förpackningen.
- Koka en pickleslag av WINBORGS Ättiksprit 12%, strösocker och vatten. Skiva zucchinin och lägg i pickleslagen.
- Plocka grönkålen i mindre bitar.
- Hacka salladslöken och hyvla fänkålen tunt.
-
Grönkålspesto
- Mixa grönkål, pumpafrön, parmesan och Knorr Professional Vitlök kryddpuré med HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och rapsolja till en pesto.
- Blanda peston med salladsingredienserna.