Morotssoppa med kaffir-lime & ingefära
En morotssoppa med asiatisk känsla! Här gifter sig söt morot med färsk ingefära som bidrar med både pepprighet och syra. Färska Kaffir limeblad kan köpas via grönsaksgrossist eller i närmsta asiatiska butik. Man köper ofta limeblad i påse, bra att veta är att bladen med fördel kan frysas.

Ingredienser
Gör så här
-
Morötter, grovrivna 900.0 g
-
Margarin, flytande 60.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 25.0 g
-
Chili, grön tärnad 3.0 g
-
Linser, röda 90.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Limeblad, rivna 5.0 st
-
Vatten 2.0 l
-
Matlagningsgrädde 300.0 ml
-
Vitlök, hackad 15.0 g
-
Miso, vit 5.0 g
Till servering
-
Vårlök, skivad 80.0 g
-
Melonkärnor, rostade 50.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Sautera löken och vitlökmjuk i matfett, tillsätt ingefära, limeblad, grön chili, rivna morötter och sautera i ytterligare någon minut.
- Tillsätt vatten, röda linser, salt och Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong. Koka upp och
sjud soppan i 15-20 minuter, tills linser och morötter är möra. - Lyft ur limebladen och mixa soppan slät och tillsätt matlagningsgrädde. Smaksätt med miso
-
Till servering
- Servera soppan med skivad vårlök och rostade melonkärnor.