Bahn mi med stekt ägg, rökt chilimajonnäs, kimchi och rättika
Bahn mi är en slags fylld baguette, en blandning av två länders matkultur, som kommit till genom att Vietnam har varit en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet blir en söt syrligt, het, kladdig macka. Vi har ersatt patén med stekt ägg i det här receptet.

Ingredienser
Bahn mi med stekt ägg, rökt chilimajonnäs, kimchi och rättika
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Baguetter
Bröd, baguette 15 cm
/st
5.0 st
0%
Ägg (stora, klass A)
/st
10.0 st
0%
Chilimajonnäs
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
200.0 g
0%

Vinäger, vitvin
/g
100.0 g
0%
Fyllning
Rättika, finstrimlad
/g
300.0 g
0%
Morot, finstrimlad
/g
200.0 g
0%
Kimchi
/g
100.0 g
0%
Vårlök, skivad
/g
60.0 g
0%
Vitlök, rostad
/g
50.0 g
0%
Sesamfrön
/g
20.0 g
0%
Böngroddar
/g
111.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Baguetter
-
Bröd, baguette 15 cm 5.0 st
-
Ägg (stora, klass A) 10.0 st
Chilimajonnäs
-
Vinäger, vitvin 100.0 g
Fyllning
-
Rättika, finstrimlad 300.0 g
-
Morot, finstrimlad 200.0 g
-
Kimchi 100.0 g
-
Vårlök, skivad 60.0 g
-
Vitlök, rostad 50.0 g
-
Sesamfrön 20.0 g
-
Böngroddar 111.0 g
Förberedelser
-
Baguetter
- Skär baguetterna i 10 lika stora delar. Stek äggen på båda sidorna.
-
Chilimajonnäs
- Blanda samman Knorr PROFESSIONAL Chilipuré med HELLMANN´S EXTRA THICK Majonnäs och vinäger. Dela på baguette-bitarna och pensla på chilimajonnäsen på både över- och underdel.
-
Fyllning
- Lägg på rättika, morot och kimchi. Lägg på ägget och strö över salladslök, rostad lök och sesamfrö. Avsluta med böngroddar.