Nordafrikansk one pot-gryta med pumpa och kikärtor
Nordafrikansk one pot-gryta med pumpa och kikärtor - "Harira" är en mättande grönsakssoppa, som ursprungligen kommer från Marocko. Rätten serveras ofta under ramadan, eftersom den är stärkande och passar perfekt att bryta fastan med. Här har vi valt att göra om den klassiska soppan till en mustig gryta.

Ingredienser
Nordafrikansk one pot-gryta med pumpa och kikärtor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör grytan
Lök, tärnad
/g
335.0 g
0%
Rapsolja
/g
50.0 g
0%
Stjälkselleri, tärnad
/g
100.0 g
0%
Svartpeppar
/g
2.0 g
0%
Kanel, malen
/g
3.0 g
0%
Gurkmeja
/g
5.0 g
0%
Vitlök, klyfta riven
/g
20.0 g
0%
Linser, röda
/g
165.0 g
0%
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/g
650.0 g
0%
Safran 0,3 G
/
0.0
0%
Persilja, hackad
/g
16.0 g
0%
Pumpa, butternut tärnad
/g
500.0 g
0%
Vatten
/l
1.5 l
0%
Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
50.0 g
0%

Lagerblad
/st
2.0 st
0%
Risoni, pasta
/g
80.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör grytan
-
Lök, tärnad 335.0 g
-
Rapsolja 50.0 g
-
Stjälkselleri, tärnad 100.0 g
-
Svartpeppar 2.0 g
-
Kanel, malen 3.0 g
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 20.0 g
-
Linser, röda 165.0 g
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 650.0 g
-
Safran 0,3 G
-
Persilja, hackad 16.0 g
-
Pumpa, butternut tärnad 500.0 g
-
Vatten 1.5 l
-
Lagerblad 2.0 st
-
Risoni, pasta 80.0 g
Förberedelser
-
Gör grytan
- Fräs löken mjuk i olja 5 minuter på medelvärme, tills löken och vitlök börjar få färg. Sänk värmen till låg och tillsätt selleri, peppar, gurkmeja och kanel. Fräs ytterligare någon minut och rör hela tiden.
- Tillsätt linser, kikärter, Knorr Tomatino, saffran och persilja. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Tillsätt pumpa, vatten, Knorr Grönsaksfond och lagerblad. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud grytan under lock 25 minuter.
- Tillsätt pastan (risoni) och sjud vidare tills pastan är klar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
-
Till servering
- Strö färsk koriander över grytan före servering.
- Grytan serveras gärna tillsammans med grönsallad.