Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör grytan

  • Lök, tärnad 335.0 g
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
  • Stjälkselleri, tärnad 100.0 g
  • Svartpeppar, malen 2.0 g
  • Kanel, malen 3.0 g
  • Gurkmeja 5.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 20.0 g
  • Linser, röda 165.0 g
  • Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 650.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 850.0 g
  • Safran 0,3 g
  • Persilja, hackad 16.0 g
  • Pumpa, butternut tärnad 500.0 g
  • Vatten 1.5 l
  • Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L 50.0 g
  • Lagerblad 2.0 st
  • Risoni, pasta 80.0 g
  1. Gör grytan

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 5 minuter på medelvärme, tills löken och vitlök börjar få färg. Sänk värmen till låg och tillsätt selleri, peppar, gurkmeja och kanel. Fräs ytterligare någon minut och rör hela tiden.
    • Tillsätt linser, kikärter, Knorr Tomatino, saffran och persilja. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme ca 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
    • Tillsätt pumpa, vatten, Knorr Grönsaksfond och lagerblad. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud grytan under lock 25 minuter.
    • Tillsätt pastan (risoni) och sjud vidare tills pastan är klar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
  2. Till servering

    • Strö färsk koriander över grytan före servering.
    • Grytan serveras gärna tillsammans med grönsallad.