Ingredienser
Pumpa soppa
-
Pumpa, butternut tärnad 2.0 kg
-
Lök, tärnad 160.0 g
-
Äpple (Aroma) 360.0 g
-
Vatten 2.0 l
-
Citron, zest av 4.0 g
-
Citron, juice färskpressad 60.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 50.0 g
-
Vitlök, hackad 25.0 g
Till servering
-
Yoghurt, turkisk 150.0 g
-
Vitlök, hackad
Förberedelser
-
Pumpa soppa
- Fräs lök, pumpa och äpple i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 5 minuter. Rör med jämna mellanrum i blandningen. Tillsätt vatten och Knorr Hönsbuljong lågsalt, och låt pumpan sjuda mjuk i vätskan 20 minuter.
- Häll ner Rama Visp 31%, citron saft, citron skal, vitlök, ingefära och Knorr Kycklingfond, Knorr PROFESSIONAL Rökt Chili puréoch koka upp. Mixa soppan slät.
-
Till servering
- Servera soppan toppad med rostade pumpakärnor, färsk koriander och en klick yoghurt. Nybakat bröd och ost är också gott till.