Pumpasoppa med ingefära och chili
En vanlig Ecuadoriansk rätt är soppor. Till en av favoriterna hör pumpasoppan på calabaza, som är en liten avlång, grön pumpa med orange fruktkött. I Norden är det lättast att få tag på butternutpumpa, och den går utmärkt att använda i det här receptet.

Ingredienser
Pumpa soppa
-
Pumpa, butternut tärnad 2.0 kg
-
Margarin, flytande 100.0 g
-
Lök, tärnad 160.0 g
-
Äpple (Aroma) 360.0 g
-
Vatten 2.0 l
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
-
Citron, zest av 4.0 g
-
Citron, juice färskpressad 60.0 g
-
Ingefära, färsk hackad 50.0 g
-
Vitlök, hackad 25.0 g
Till servering
-
Yoghurt, turkisk 150.0 g
-
Vitlök, hackad
Förberedelser
-
Pumpa soppa
- Fräs lök, pumpa och äpple i matfett 5 minuter. Rör med jämna mellanrum i blandningen. Tillsätt vatten och Knorr Hönsbuljong lågsalt, och låt pumpan sjuda mjuk i vätskan 20 minuter.
- Häll ner grädde, citron saft, citron skal, vitlök, ingefära och Knorr Kycklingfond, Knorr PROFESSIONAL Rökt Chili puréoch koka upp. Mixa soppan slät.
-
Till servering
- Servera soppan toppad med rostade pumpakärnor, färsk koriander och en klick yoghurt. Nybakat bröd och ost är också gott till.