En vegetarisk köttfärssås som får sin fylliga och "köttiga" smak av brynt riven aubergine och svamp. Belugalinserna är svarta och såsen blir därför mörk, för en ljusare sås välj exempelvis gröna linser istället för svarta linser. Linser har en svag nötaktig smak och ett högt protein-innehåll, föredrar man vegetarisk färs så kan man byta ut linserna här i receptet mot 700 g vegetarisk färs.

Ingredienser
Gör så här
-
Linser, beluga 350.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 25.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 75.0 g
-
Morot, riven 230.0 g
-
Aubergine, riven 450.0 g
-
Champinjoner, rivna 225.0 g
-
Vatten 1.1 l
-
Vinäger, balsam 30.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Oregano, torkad 2.0 g
-
Svartpeppar, malen
Vid servering
-
Kokt spagetti, parmesan och sallad
Förberedelser
-
Gör så här
- Skölj linser (ex. belugalinser, svarta linser, gröna linser eller puy linser)i vatten och låt dem rinna av.
- Riv morot, svamp och aubergine grovt. Rosta i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin på stekbord eller rosta i ugn vid 200 grader i 7-10 minuter beroende på ugn.
- Sautera löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt Knorr Kryddpasta Vitlök, rostade grönsaker, linser, Knorr Tomatino, vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, salt och balsamvinäger.
- Sjud under lock i ca 25 minuter, ta av locket och låt såsen koka in som till en Bolognaise. Smaksätt med oregano, salt och peppar.
-
Vid servering
- Servera Bolognaisen med nykokt pasta, parmesan och sallad