Bolognaise á la vegetariana
En vegetarisk köttfärssås som får sin fylliga och "köttiga" smak av brynt riven aubergine och svamp. Belugalinserna är svarta och såsen blir därför mörk, för en ljusare sås välj exempelvis gröna linser istället för svarta linser. Linser har en svag nötaktig smak och ett högt protein-innehåll, föredrar man vegetarisk färs så kan man byta ut linserna här i receptet mot 700 g NoMince The Vegetarian Butcher

Ingredienser
Bolognaise á la vegetariana
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Linser, beluga
/g
350.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
150.0 g
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
25.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
75.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Morot, riven
/g
230.0 g
0%
Aubergine, riven
/g
450.0 g
0%
Champinjoner, rivna
/g
225.0 g
0%
Vatten
/l
1.1 l
0%
Knorr Grönsaksbuljong, lågsalt, Ekologisk, pulver 3 x1 kg
/g
20.0 g
0%

Vinäger, balsam
/g
30.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
45.0 g
0%

Salt
/g
20.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Vid servering
Kokt Spagetti, Parmesan Och Sallad
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Linser, beluga 350.0 g
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
SLOTTS Tomatpuré 25.0 g
-
Margarin, flytande 75.0 g
-
Morot, riven 230.0 g
-
Aubergine, riven 450.0 g
-
Champinjoner, rivna 225.0 g
-
Vatten 1.1 l
-
Vinäger, balsam 30.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Svartpeppar
Vid servering
-
Kokt Spagetti, Parmesan Och Sallad
Förberedelser
-
Gör så här
- Skölj linser (ex. belugalinser, svarta linser, gröna linser eller puy linser)i vatten och låt dem rinna av.
- Riv morot, svamp och aubergine grovt. Rosta i matfett på stekbord eller rosta i ugn vid 200 grader i 7-10 minuter beroende på ugn.
- Sautera löken mjuk i matfett och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt Knorr kryddpasta vitlök, rostade grönsaker, linser, Knorr Tomatino, vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, salt och balsamvinäger.
- Sjud under lock i ca 25 minuter, ta av locket och låt såsen koka in som till en Bolognaise. Smaksätt med Knorr Kryddpasta allÌtaliana, salt och peppar.
-
Vid servering
- Servera Bolognaisen med nykokt pasta, parmesan och sallad