Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Vid servering

  • Kokt Spagetti, Parmesan Och Sallad

En vegetarisk köttfärssås som får sin fylliga och "köttiga" smak av brynt riven aubergine och svamp. Belugalinserna är svarta och såsen blir därför mörk, för en ljusare sås välj exempelvis gröna linser istället för svarta linser. Linser har en svag nötaktig smak och ett högt protein-innehåll, föredrar man vegetarisk färs  så kan man byta ut linserna här i receptet mot 700 g NoMince The Vegetarian Butcher

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Skölj linser (ex. belugalinser, svarta linser, gröna linser eller puy linser)i vatten och låt dem rinna av.
    • Riv morot, svamp och aubergine grovt. Rosta i matfett på stekbord eller rosta i ugn vid 200 grader i 7-10 minuter beroende på ugn.
    • Sautera löken mjuk i matfett och tillsätt SLOTTS Tomatpuré, fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt Knorr kryddpasta vitlök, rostade grönsaker, linser, Knorr Tomatino, vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong, salt och balsamvinäger.
    • Sjud under lock i ca 25 minuter, ta av locket och låt såsen koka in som till en Bolognaise. Smaksätt med Knorr Kryddpasta allÌtaliana, salt och peppar.
  2. Vid servering

    • Servera Bolognaisen med nykokt pasta, parmesan och sallad
Produkter
Recept
Favoriter
Meny