Misobakad aubergine
Aubergine är som godast när den är ordentligt avbakad. Smaksatt med miso och ingefära lyfter den ytterligare en dimension.

Ingredienser
Misobakad aubergine
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Misobakad aubergine
Aubergine, äggplanta
/kg
1.5 kg
0%
Miso, vit
/g
500.0 g
0%
Limeblad
/g
2.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

Rapsolja
/g
200.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Misobakad aubergine
-
Aubergine, äggplanta 1.5 kg
-
Miso, vit 500.0 g
-
Limeblad 2.0 g
-
Rapsolja 200.0 g
-
Vatten 300.0 g
Förberedelser
-
Misobakad aubergine
- Mixa samman alla ingredienser förutom auberginen i en matberedare.
- Skiva auberginen i centimetertjocka skivor.
- Gnid in ett lager misomarinad i botten av en form. Placera ut aubergineskivor och bred ett lager misomarinad över auberginen.
- Baka av i ugn 180 grader tills auberginen har fått fin färg.