Tater tots
Receptet på tater tots skapades för att man ville minska matspillet efter att ha skurit pommes frites. När tater tots lanserades år 1953 såldes de billigt. Till en början var det inte många som köpte dem, eftersom det billiga priset fick folk att betrakta dem som en produkt av låg kvalitet. När man höjde priset ökade emellertid försäljningen, och i dag äter amerikanerna 35 miljoner ton tater tots om året.

Ingredienser
Tater tots
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Tater tots
Vatten
/ml
1500.0 ml
0%
Rapsolja
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
20.0 g
0%

Lök, frystorkad
/g
200.0 g
0%
Knorr Umami 3 x 1 kg
/g
10.0 g
0%

Ost, parmesan riven
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Ägg, hela
/g
400.0 g
0%
Panko, ströbröd
/g
500.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Knorr Cold Base Potatismos 4x3kg
/g
360.0 g
0%

Sojabönor och produkter därav: *
Spannmål som innehåller gluten och produkter därav: *
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Tater tots
-
Vatten 1500.0 ml
-
Rapsolja 100.0 ml
-
Lök, frystorkad 200.0 g
-
Ost, parmesan riven 300.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Ägg, hela 400.0 g
-
Panko, ströbröd 500.0 g
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
Tater tots
- Häll vatten, rapsolja och Knorr PROFESSIONAL Kryddpuré Vitlök i en bunke.
- Tillsätt Knorr Potatismos, lök, Knorr Umami, parmesanost, salt och peppar och rör moset slätt och fint.
- Forma en cirka 3 centimeter tjock korv av massan och skär ut 5 centimeter långa bitar.
- Låt massan vila i kylen i ett par timmar och panera bitarna i ägg och panko/ströbröd.
- Fritera bitarna gyllenbruna och servera dem ljumma och spröda med en god dipsås.