Våra bästa allergivänliga recept!
Säkra att din mat går att nå fler gäster med smarta och goda glutenfria, veganska, nötfria, laktosfria och äggfria rätter på menyn. Kom ihåg att dubbelkolla varor som havre och charkuterier så att de inte innehåller gluten.

Säkra att din mat går att nå fler gäster med smarta och goda glutenfria, veganska, nötfria, laktosfria och äggfria rätter på menyn. Kom ihåg att dubbelkolla varor som havre och charkuterier så att de inte innehåller gluten.

Glutenfritt
Lyft fram smaken i din currysås med hjälp av Knorr Brynt Lökfond, denna sås som är både krämig och kryddig passar bra till kyckling och fläskkött.
Karibien består av hundratals öar, och sedan 1400-talet har den ursprungliga indiankulturen radikalt influerats av framför allt europeiska kolonisatörer och afrikanska slavar, men även av invandrade kineser och indier. Olika öar har sina lokala specialiteter, men nästan överallt är ris och bönor en basvara.
En frisk variant på potatissallad som gärna tillreds när sparrisen är nyplockad.
Boeuf bourguignon med rostad vitkål istället för kött. Förvillande lika originalet i smak.
Vanliga ingredienser i Sydamerikas kök är majs, bönor och potatis. Här har vi valt att kombinera dem i en potatiscake. I Peru, potatisen hemland, är färgen gul ett återkommande inslag i maträtterna. Men använder oftast pulver från örten Palillo (Escobedia Scabrifolia) som i sig inte har någon smak, men en vacker gul färg.
Här ett enkelt recept på en god gräddsås! Blanda kallt vatten med Cold Base stärkelse, låt såsbasen kallreda i 5 minuter och smaksätt med Knorr Oxfond och Knorr Lökfond samt övriga ingredienser. Detta är ett fantastiskt snabbt och effektivt sätt att göra en sås på, utan att behöva hantera värme före uppvärmning.
En snabb och lättlagad rätt med nordiska smaker, framhäv viltsmaken med hjälp av Knorr Svampfond.

Vegan, mjölkfri, laktosfri, äggfri
I det här receptet får rotfrukterna sin smak av den kryddiga kryddpastan Jalfrezi. Servera rotfruktsgrytan med ris, bulgur eller korn.

Glutenfri, vegan, mjölkfri, laktosfri, äggfri
Spår av Indier som varit på besök i Madagaskar i historien. Kryddigt, mustigt och lite syrligt av limen.
En sallad som blir riktigt matig tack vare kikärter och linser. Dressing gjord på kokosmjölk och lime skapar intressanta smaker ihop med sötpotatisen.