Sparrissallad med spenat och mandelpotatis
En frisk variant på potatissallad som gärna tillreds när sparrisen är nyplockad.

Ingredienser
Sparrissallad med spenat och mandelpotatis
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sallad
Sparris, grön
/g
600.0 g
0%
Mandelpotatis
/g
400.0 g
0%
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Ärtor, gröna
/g
200.0 g
0%
Sallad, frisé röd
/g
200.0 g
0%
Spenat
/g
500.0 g
0%
Gurka, urkärnad och skivad
/g
400.0 g
0%
Ärtskott
/g
100.0 g
0%
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L
/g
50.0 g
0%
Dressing
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 10 kg
/g
300.0 g
0%

Rama Professional Fraiche 24 % 8 x 1 L
/g
100.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
50.0 g
0%
Dill, plockad
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sallad
-
Sparris, grön 600.0 g
-
Mandelpotatis 400.0 g
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Ärtor, gröna 200.0 g
-
Sallad, frisé röd 200.0 g
-
Spenat 500.0 g
-
Gurka, urkärnad och skivad 400.0 g
-
Ärtskott 100.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
Dressing
-
Rama Professional Fraiche 24 % 8 x 1 L 100.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Persilja, färsk 50.0 g
-
Dill, plockad 50.0 g
Förberedelser
-
Sallad
- Skala och koka mandelpotatis i saltat vatten tills den är mjuk, låt svalna.
- Koka sparris i lättsaltat vatten tills den har lite motstånd kvar i mitten.
- Hacka och fräs löken i Milda Flytande Margarin, avsluta med ärtorna, låt svalna.
- Plocka salladen och blanda alla ingredienser.
-
Dressing
- Blanda alla ingredienser väl.
- Rippla hälften av dressingen över salladen, spara resten och servera a part.