Broccoli pumpasallad
Hela broccolin används, även stammen i denna rätt. Picklad rotselleri tillför syra. Rostade pumpafrön skapar knaprighet.

Ingredienser
Broccoli pumpasallad
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Broccoli pumpasallad
Broccoli
/g
400.0 g
0%
Pumpa, Butternut
/g
800.0 g
0%
Selleri, rot
/g
300.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
50.0 ml
0%

Socker
/g
100.0 g
0%
Vatten
/g
150.0 g
0%
Grönkål
/g
100.0 g
0%
Matvete
/g
400.0 g
0%
Pumpakärnor
/g
50.0 g
0%
Dressing
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
160.0 ml
0%

Rapsolja
/g
40.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Broccoli pumpasallad
-
Broccoli 400.0 g
-
Pumpa, Butternut 800.0 g
-
Selleri, rot 300.0 g
-
Socker 100.0 g
-
Vatten 150.0 g
-
Grönkål 100.0 g
-
Matvete 400.0 g
-
Pumpakärnor 50.0 g
Dressing
-
Rapsolja 40.0 g
Förberedelser
-
Broccoli pumpasallad
- Skär bort buketterna på broccolin och koka dessa. Hyvla stammen tunt.
- Skala och skär pumpan i bitar och koka denna.
- Skala och råriv rotsellerin. Koka en pickleslag på ättika, socker och vatten och häll över rotsellerin.
- Plocka grönkålen i småbitar.
- Koka matvetet enligt förpackningen.
- Rosta pumpafröna.
-
Dressing
- Blanda MAILLE Senap Dijon Original, HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och rapsolja.
- Blanda dressingen med salladsingredienserna.