Broccoli pumpasallad
Hela broccolin används, även stammen i denna rätt. Picklad rotselleri tillför syra. Rostade pumpafrön skapar knaprighet.

Ingredienser
Broccoli pumpasallad
-
Broccoli 400 g
-
Pumpa, Butternut 800 g
-
Selleri, rot 300 g
-
Socker 100 g
-
Vatten 150 g
-
Grönkål 100 g
-
Matvete 400 g
-
Pumpakärnor 50 g
Dressing
-
Rapsolja 40 g
Förberedelser
-
Broccoli pumpasallad
- Skär bort buketterna på broccolin och koka dessa. Hyvla stammen tunt.
- Skala och skär pumpan i bitar och koka denna.
- Skala och råriv rotsellerin. Koka en pickleslag på ättika, socker och vatten och häll över rotsellerin.
- Plocka grönkålen i småbitar.
- Koka matvetet enligt förpackningen.
- Rosta pumpafröna.
-
Dressing
- Blanda MAILLE Senap Dijon Original, HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och rapsolja.
- Blanda dressingen med salladsingredienserna.