Enkel grönkålspesto
En god, hälsosam och vitaminrik nordisk pesto. Passar lika bra till vardag som till fest.

Ingredienser
Gör peston
-
Grönkål 500.0 g
-
Ost, västerbotten riven 100.0 g
-
Melonkärnor, rostade 90.0 g
-
Vitlök, hackad 5.0 g
-
Olja, oliv 100.0 ml
-
Rapsolja 100.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Salt, havs 10.0 g
-
Svartpeppar
Inför servering
-
Smör 20.0 g
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör peston
- Dela kålen i mindre bitar och blanchera den lätt mör i saltat vatten.
- Mixa kål, ost, vitlök och melonkärnor och tillsätt oljan efterhand.
- Tillsätt Knorr Svampfond och justera smaken med citron, salt och peppar.
-
Inför servering
- Bryn svampen i smör och smaksätt med salt och peppar.
- Servera peston som ett vegetarisk spread på bröd, topping till pizza eller till pasta och toppa med nystekt svamp.