Rostad kålrot och sötpotatis med grönkål, äpple och groddar
I denna sallad bidrar både linser och adzukigroddar med sin nötiga smak, båda är future 50 ingredienser och tillsammans med övriga ingredienser blir detta ett verkligt gott och matigt tillbehör på exempelvis buffén.

Ingredienser
Gör så här
-
Kålrot, skalad tärnad 200.0 g
-
Sötpotatis, skalad och tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 15.0 ml
-
Grönkål, strimlad 100.0 g
-
Salt(1) 2.0 g
-
Äpple, syrligt 1.0 st
-
Adzukibönor, groddade 50.0 g
-
Linser, groddar 50.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda tärnad kålrot och sötpotatis med olja och kryddpasta, krydda med salt och peppar.
- Rosta i ugn vid 200 grader i 10 minuter och tillsätt adzukibönor och rosta i ytterligare 2 minuter.
- Blanda salt med grönkål och arbeta kålen tills den börjar mjukna och skär ner äpple.
- Vänd samman samtliga ingredienser.