Köttbullar med Cold Base gräddsås
Här ett enkelt recept på en god gräddsås! Blanda kallt vatten med Cold Base stärkelse, låt såsbasen kallreda i 5 minuter och smaksätt med Knorr Oxfond och Knorr Lökfond samt övriga ingredienser. Detta är ett fantastiskt snabbt och effektivt sätt att göra en sås på, utan att behöva hantera värme före uppvärmning.

Ingredienser
Köttbullar med Cold Base gräddsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till basen
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
60.0 g
0%

Tillsätt
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%

Knorr Oxfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
45.0 g
0%
Gelé, Svartavinbär
/g
60.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
4.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till basen
-
Vatten 1.0 l
Tillsätt
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Knorr Oxfond, koncentrerad 6 x 1L 45.0 g
-
Gelé, Svartavinbär 60.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 4.0 g
Förberedelser
-
Till basen
- Blanda vatten och Cold Base i en skål och vispa tills slät koncistens.
-
Tillsätt
- Blanda i grädde.
- Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.