Lax med Cold Base citronsås
Här ett enkelt recept på en god citronsås! Blanda kallt vatten med Knorr Cold Base stärkelse, låt såsbasen kallreda i 5 minuter. Tillsätt Knorr Fisk, Rama Laktosfri Visp 30%, citron och övriga smaksättare. Detta är ett fantastiskt snabbt och effektivt sätt att göra sås på utan att hantera värme före uppvärmning.

Ingredienser
Lax med Cold Base citronsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.1
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Till basen
Vatten
/l
1.0 l
0%
Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
/g
60.0 g
0%

Smaksättning
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Citron, juice färskpressad
/g
30.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Svartpeppar, grovmald
/g
4.0 g
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
30.0 g
0%
Citron,zest
/g
1.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Till basen
-
Vatten 1.0 l
Smaksättning
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 4.0 g
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 30.0 g
-
Citron,zest 1.0 g
Förberedelser
-
Till basen
- Blanda vatten och Cold Base och vispa tills slät konsistens.
-
Smaksättning
- Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.