Sotad vitkål med ättikssirap
Rostad kål och lök med krisp och tuggmotstånd, dressas i ättiksirap för ett riktigt klassiskt svenskt tillbehör. Smaksätts med kryddpeppar givetvis.

Ingredienser
Sotad vitkål med ättikssirap
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sotad vitkål med ättikssirap
Vitkål eller spetskål, gärna färsk
/kg
1.0 kg
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
3.0 msk
0%
Flingsalt
/msk
1.0 msk
0%
Sirap,ljus
/ml
100.0 ml
0%
Soja, japansk
/msk
2.0 msk
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/msk
5.0 msk
0%

Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Kryddpeppar rostad mortlad
/msk
1.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sotad vitkål med ättikssirap
-
Vitkål eller spetskål, gärna färsk 1.0 kg
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Rapsolja 3.0 msk
-
Flingsalt 1.0 msk
-
Sirap,ljus 100.0 ml
-
Soja, japansk 2.0 msk
-
Salt 2.0 tsk
-
Kryddpeppar rostad mortlad 1.0 msk
Förberedelser
-
Sotad vitkål med ättikssirap
- Skär ner kål och lök i klyftor. Gnid in med matolja och flingsalt. Rosta i ugn 250 ºC ca 7-10 minuter. Låt svalna.
- Koka upp ättika, sirap och soja. Låt småkoka i ca 10 minuter. Tillsatt salt och kryddpeppar.
- Ringla ättikssirapen över den sotade kålen och löken.