Menu

Ingredienser

+

Gult ris


Unikt för Väst Cape och Sydafrika är det Cape Malaysiska köket. Där blandas afrikanskt med traditioner som kom med holländarna och slavarna från Malaysia och Indonesien på 1600 och 1700 talet. Här ett läckert gult ris, som passar att serveras till kycklinggryta.

...

Förberedelser

  1. Gult ris

    • Blanda samman gurkmeja, vitpeppar, kanelstång och kardemummakärnor. Skölj riset i kallt vatten och lägg det i bleck.
    • Koka upp vattnet, tillsätt kryddblandningen, matfett, råsockret och Knorr Kycklingfond. Häll kryddbuljongen över riset, rör om och tillsätt russin.
    • Lägg på lock och ånga riset i ugn vid 100 % ånga i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt riset dra i 5 minuter. Fluffa till riset före servering
Produkter
Recept
Favoriter
Meny