Sydafrikanskt aromatiskt gult ris
Unikt för Väst Cape och Sydafrika är det Cape Malaysiska köket. Där blandas afrikanskt med traditioner som kom med holländarna och slavarna från Malaysia och Indonesien på 1600 och 1700 talet. Här ett läckert gult ris, som passar att serveras till kycklinggryta.

Ingredienser
Sydafrikanskt aromatiskt gult ris
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gult ris
Gurkmeja
/g
3.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
1.0 g
0%
Kanelstång
/g
10.0 g
0%
Kardemummakärnor, krossade
/g
0.0 g
0%
Ris, basmati
/g
580.0 g
0%
Vatten
/ml
920.0 ml
0%
Margarin, flytande
/g
65.0 g
0%
Socker, rå
/g
8.0 g
0%
Russin
/g
80.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
40.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gult ris
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
-
Kanelstång 10.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade
-
Ris, basmati 580.0 g
-
Vatten 920.0 ml
-
Margarin, flytande 65.0 g
-
Socker, rå 8.0 g
-
Russin 80.0 g
Förberedelser
-
Gult ris
- Blanda samman gurkmeja, vitpeppar, kanelstång och kardemummakärnor. Skölj riset i kallt vatten och lägg det i bleck.
- Koka upp vattnet, tillsätt kryddblandningen, matfett, råsockret och Knorr Kycklingfond. Häll kryddbuljongen över riset, rör om och tillsätt russin.
- Lägg på lock och ånga riset i ugn vid 100 % ånga i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt riset dra i 5 minuter. Fluffa till riset före servering