Ingredienser
Gult ris
-
Gurkmeja 3.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
-
Kanelstång, hel 10.0 g
-
Kardemummakärnor, krossade
-
Ris, basmati 580.0 g
-
Vatten 920.0 ml
-
Socker, rå 8.0 g
-
Russin 80.0 g
Förberedelser
-
Gult ris
- Blanda samman gurkmeja, vitpeppar, kanelstång och kardemummakärnor. Skölj riset i kallt vatten och lägg det i bleck.
- Koka upp vattnet, tillsätt kryddblandningen, Milda Flytande Mjölkfritt Margarin, råsockret och Knorr Kycklingfond. Häll kryddbuljongen över riset, rör om och tillsätt russin.
- Lägg på lock och ånga riset i ugn vid 100 % ånga i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt riset dra i 5 minuter. Fluffa till riset före servering