Betor med rostat bovete, blekselleri och äpple
Ett läckert och höstlikt tillbehör av olika sorters betor, rostat bovete och äpple.

Ingredienser
Betor med rostat bovete, blekselleri och äpple
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Salladen
Gulbetor
/g
600.0 g
0%
Rödbeta, skalade
/g
714.0 g
0%
Blekselleri, tärnad
/g
100.0 g
0%
Libbsticka
/g
15.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/g
120.0 g
0%
Bovete
/g
15.0 g
0%
Vid servering
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
50.0 ml
0%

Sesamfrö och produkter därav: *
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Salladen
-
Gulbetor 600.0 g
-
Rödbeta, skalade 714.0 g
-
Blekselleri, tärnad 100.0 g
-
Libbsticka 15.0 g
-
Äpple (Aroma) 120.0 g
-
Bovete 15.0 g
Vid servering
Förberedelser
-
Salladen
Koka 500 g gulbetor och 500 g rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Kyl ner dem och skär sedan i klyftor.Hyvla 100 grå gulbeta och 100 g rödetbetatunt på mandolin. Hyvla även bleksellerin tunt på mandolin, och lägg i isvatten. Hyvla äpplet tunt och plocka libbstickan.Rosta bovetet i torr, het panna. -
Vid servering
Vänd ner betorna, bleksellerin, äpplena och libbstickan i Hellmann´s CitrusVinaigrette tillsammans med salt och peppar.