Betor med rostat bovete, blekselleri och äpple
Ett läckert och höstlikt tillbehör av olika sorters betor, rostat bovete och äpple.

Ingredienser
Salladen
-
Gulbetor 600.0 g
-
Rödbeta, skalade 714.0 g
-
Blekselleri, tärnad 100.0 g
-
Libbsticka 15.0 g
-
Äpple (Aroma) 120.0 g
-
Bovete 15.0 g
Vid servering
Förberedelser
-
Salladen
Koka 500 g gulbetor och 500 g rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Kyl ner dem och skär sedan i klyftor.Hyvla 100 grå gulbeta och 100 g rödetbetatunt på mandolin. Hyvla även bleksellerin tunt på mandolin, och lägg i isvatten. Hyvla äpplet tunt och plocka libbstickan.Rosta bovetet i torr, het panna. -
Vid servering
Vänd ner betorna, bleksellerin, äpplena och libbstickan i Hellmann´s CitrusVinaigrette tillsammans med salt och peppar.