Glutenfria matiga mellanmåls-muffins
Fria från gluten men fulla av smak! Dessa matiga, örtiga muffins gör sig precis lika bra till mellanmålet som till lunchsoppan.

Ingredienser
Glutenfria matiga mellanmåls-muffins
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kikärtsmjöl
/g
200.0 g
0%
MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/g
150.0 g
0%

Bikarbonat
/g
12.0 g
0%
Salt
/g
8.0 g
0%
Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Ägg (stora, klass A)
/st
4.0 st
0%
Rapsolja
/ml
200.0 ml
0%
Filmjölk
/ml
100.0 ml
0%
Purjolök
/g
120.0 g
0%
Majs, frusen
/g
180.0 g
0%
Riven ost
/g
150.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kikärtsmjöl 200.0 g
-
Bikarbonat 12.0 g
-
Salt 8.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 4.0 st
-
Rapsolja 200.0 ml
-
Filmjölk 100.0 ml
-
Purjolök 120.0 g
-
Majs, frusen 180.0 g
-
Riven ost 150.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda kikärtsmjöl, MAIZENA, bikarbonat och salt
- Vispa samman ägg, olja, filmjölk och Knorr Bouquet all Italiana. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Vänd ned purjolök, majs och riven ost i smeten och blanda väl.
- Fördela i muffinsformar och baka i ugn vid 180 grader i ca 14 minuter.