Ingredienser
Kryddblandning
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Vitpeppar, malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Kardemumma malen 2.0 g
-
Kanelstång, hel 2.0 g
Grytan
-
Lök, tärnad 165.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 30.0 g
-
Ingefära, färsk riven 25.0 g
-
Kryddnejlika, hela
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
-
Vatten 500.0 ml
-
Mango chutney 50.0 g
-
Kyckling, lårfilé strimlad 750.0 g
-
Potatis, fast tärnad 3x3 cm 850.0 g
Till servering
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
-
Sydafrikanskt aromatiskt gult ris
Förberedelser
-
Kryddblandning
- Blanda samman samtliga torra kryddor till kryddblandningen.
-
Grytan
- Fräs löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, hela nejlikor och fräs ytterligare 5 minuter.
- Sänk till låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt kryddblandningen och chilin, och stek någon minut tills kryddorna doftar.
- Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och Knorr Kycklingfond. Lägg ner kycklingköttet, koka upp och sänk värmen till medel. Sjud i 5 minuter, rör om och tillsätt potatisen.
- Sjud grytan på medelvärme i ytterligare 35 minuter tills potatis är mjuk.
-
Till servering
- Servera grytan medfärsk koriander ochgult ris.