Menu

Ingredienser

+

Kryddblandning

  • Gurkmeja 5.0 g
  • Vitpeppar, malen 2.0 g
  • Korianderfrö, malen 2.0 g
  • Spiskummin malen 2.0 g
  • Kardemumma malen 2.0 g
  • Kanelstång 2.0 g

Grytan

Till servering

  • Koriander, färsk hackad 10.0 g
  • Sydafrikanskt Aromatiskt Gult Ris

Förberedelser

  1. Kryddblandning

    • Blanda samman samtliga torra kryddor till kryddblandningen.
  2. Grytan

    • Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, hela nejlikor och fräs ytterligare 5 minuter.
    • Sänk till låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt kryddblandningen och chilin, och stek någon minut tills kryddorna doftar.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och Knorr Kycklingfond. Lägg ner kycklingköttet, koka upp och sänk värmen till medel. Sjud i 5 minuter, rör om och tillsätt potatisen.
    • Sjud grytan på medelvärme i ytterligare 35 minuter tills potatis är mjuk.
  3. Till servering

    • Servera grytan medfärsk koriander ochgult ris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny