Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Kryddblandning

  • Gurkmeja 5.0 g
  • Vitpeppar, malen 2.0 g
  • Korianderfrö, malen 2.0 g
  • Spiskummin malen 2.0 g
  • Kardemumma malen 2.0 g
  • Kanelstång, hel 2.0 g

Grytan

  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
  • Lök, tärnad 165.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 30.0 g
  • Ingefära, färsk riven 25.0 g
  • Kryddnejlika, hela
  • Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 660.0 g
  • Vatten 500.0 ml
  • Mango chutney 50.0 g
  • Kyckling, lårfilé strimlad 750.0 g
  • Potatis, fast tärnad 3x3 cm 850.0 g
  • Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L 65.0 g

Till servering

  • Koriander, färsk hackad 10.0 g
  • Sydafrikanskt aromatiskt gult ris
  1. Kryddblandning

    • Blanda samman samtliga torra kryddor till kryddblandningen.
  2. Grytan

    • Fräs löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, hela nejlikor och fräs ytterligare 5 minuter.
    • Sänk till låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt kryddblandningen och chilin, och stek någon minut tills kryddorna doftar.
    • Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och Knorr Kycklingfond. Lägg ner kycklingköttet, koka upp och sänk värmen till medel. Sjud i 5 minuter, rör om och tillsätt potatisen.
    • Sjud grytan på medelvärme i ytterligare 35 minuter tills potatis är mjuk.
  3. Till servering

    • Servera grytan medfärsk koriander ochgult ris.