Cape Malay kycklingcurry med gult ris
Unikt för Väst Cape och Sydafrika är det Cape Malaysiska köket. Där blandas afrikanskt med traditioner som kom med holländarna med slavar från Malaysia och Indonesien på 1600- och 1700-talet. Här en kycklinggryta som kan serveras med läckert gult ris.

Ingredienser
Kryddblandning
-
Gurkmeja 5.0 g
-
Vitpeppar, malen 2.0 g
-
Korianderfrö, malen 2.0 g
-
Spiskummin malen 2.0 g
-
Kardemumma malen 2.0 g
-
Kanelstång 2.0 g
Grytan
-
Margarin, flytande 50.0 g
-
Lök, tärnad 165.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 30.0 g
-
Ingefära, färsk riven 25.0 g
-
Kryddnejlika, hela
-
Chili, röd urkärnad hackad 10.0 g
-
Vatten 500.0 ml
-
Mango chutney 50.0 g
-
Kyckling, lårfilé strimlad 750.0 g
-
Potatis, fast tärnad 3x3 cm 850.0 g
Till servering
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
-
Sydafrikanskt Aromatiskt Gult Ris
Förberedelser
-
Kryddblandning
- Blanda samman samtliga torra kryddor till kryddblandningen.
-
Grytan
- Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, hela nejlikor och fräs ytterligare 5 minuter.
- Sänk till låg värme och rör med jämna mellanrum. Tillsätt kryddblandningen och chilin, och stek någon minut tills kryddorna doftar.
- Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och Knorr Kycklingfond. Lägg ner kycklingköttet, koka upp och sänk värmen till medel. Sjud i 5 minuter, rör om och tillsätt potatisen.
- Sjud grytan på medelvärme i ytterligare 35 minuter tills potatis är mjuk.
-
Till servering
- Servera grytan medfärsk koriander ochgult ris.