Menu

Ingredienser

+

Kräm på bruna bönor

Ättikskokt bacon

  • Bacon, rökt 278.0 g
  • Persilja, hackad 50.0 g

Öland är känt för sina fina bruna bönor, som odlas lokalt. Här en variant på klassiska bruna bönor, kryddad med ättika och sirap.

...

Förberedelser

  1. Kräm på bruna bönor

    • Blötlägg bönorna i 12 timmar. Skölj av dem och koka dem mjuka i vatten tillsammans med Knorr Kycklingfond. Mixa bönorna med creme fraiche, sirap och Winborgs Ättikssprit 12%. Salta.
  2. Ättikskokt bacon

    • Skär ner baconet i kuber. Koka upp Winborgs Ättikssprit 12% och sirap, lägg ner baconet och sänk värmen till låg. Sjud tills ¼ av vätskan återstår.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny