Kräm av bruna bönor med sirap och ättikskokt bacon
Öland är känt för sina fina bruna bönor, som odlas lokalt. Här en variant på klassiska bruna bönor, kryddad med ättika och sirap.

Ingredienser
Kräm av bruna bönor med sirap och ättikskokt bacon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kräm på bruna bönor
Bönor, bruna torkade
/g
300.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
5.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
250.0 g
0%
Sirap,ljus
/g
180.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
95.0 g
0%

Salt
/g
8.0 g
0%
Ättikskokt bacon
Bacon, rökt
/g
278.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kräm på bruna bönor
-
Bönor, bruna torkade 300.0 g
-
Crème Fraiche 250.0 g
-
Sirap,ljus 180.0 g
-
Salt 8.0 g
Ättikskokt bacon
-
Bacon, rökt 278.0 g
-
Persilja, hackad 50.0 g
Förberedelser
-
Kräm på bruna bönor
- Blötlägg bönorna i 12 timmar. Skölj av dem och koka dem mjuka i vatten tillsammans med Knorr Kycklingfond. Mixa bönorna med creme fraiche, sirap och Winborgs Ättikssprit 12%. Salta.
-
Ättikskokt bacon
- Skär ner baconet i kuber. Koka upp Winborgs Ättikssprit 12% och sirap, lägg ner baconet och sänk värmen till låg. Sjud tills ¼ av vätskan återstår.