Ingredienser
Till GN bläcket
-
Kokosflingor 40.0 g
Till glasyren
-
Brun farin 450.0 g
-
Socker 450.0 g
-
Ägg 9.0 stk
-
Morötter 900.0 g
-
Melonkärnor 225.0 g
-
Mjöl, vete 700.0 g
-
Bakpulver 12.0 g
-
Bikarbonat 18.0 g
-
Kanel malen 5.0 g
-
Ingefära malen 5.0 g
-
Muskotnöt, nyriven 4.0 g
-
Vaniljsocker 3.0 g
-
Salt 10.0 g
Till glasyren
-
Socker, florsocker 50.0 g
-
Citron 1.0 st
-
Mandarin 1.0 stk
-
Melonkärnor, rostade 75.0 g
Förberedelser
-
Till GN bläcket
- Smörj bläcket med Milda Såsbas och täck det med kokosflingor
-
Till glasyren
- Värm ugnen till 175 grader.
- Riv morötterna grovt.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, muskot, salt och vaniljsocker separat.
- Vispa samman Milda Såsbas, socker och brunfarin. Tillsätt ett ägg åt gången samtidigt som massan vispas vit och fluffig.
- Tillsätt morot och melonkärnor.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
- Slå smeten i bläcket och grädda kakan i 50 minuter.
- Låt kakan svalna.
-
Till glasyren
- Vispa samman Crème Bonjour Naturell med florsocker och smaksätt med färsk pressad citron och mandarin saft.
- Bred glasyren utöver kakan och garnera med melonkärnor