Rödvinssås
En rödvinssås behöver verkligen inte vara särskilt komplicerad. Använd bra råvaror och följ mitt recept, så står du strax med någonting riktigt gott att servera till dina gäster. /Daniel Müllern

Ingredienser
Rödvinssås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Rödlök, skalad
/stk
2.0 stk
0%
Rödbeta, skalade
/stk
1.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
1.0 msk
0%
Rött vin
/dl
5.0 dl
0%
Vitlöksklyfta, skivad
/stk
1.0 stk
0%
Timjan, färsk kvist
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk kvist
/stk
0.5 stk
0%
Knorr Professional Demi-Glace 5 x 1 L
/dl
7.0 dl
0%

Mjölk inkl laktos och produkter därav: Nej
Champinjoner
/stk
3.0 stk
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/msk
2.0 msk
0%

Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Rödlök, skalad 2.0 stk
-
Rödbeta, skalade 1.0 stk
-
Rapsolja 1.0 msk
-
Rött vin 5.0 dl
-
Vitlöksklyfta, skivad 1.0 stk
-
Timjan, färsk kvist 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk kvist 0.5 stk
-
Champinjoner 3.0 stk
-
Salt
-
Svartpeppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Hacka rödlöken fint. Skär rödbetan i små bitar. Fräs på tillsammans med oljan tills det fått lite färg.
- Slå i det röda vinet och reducera till hälften. Lägg i örter, vitlök och slå på Demi-Glace. Låt såsen koka i ca 20 minuter.
- Skär champinjoner och tomat i bitar och lägg bitarna i såsen. Ställ åt sidan i 30 minuter. Sila genom finmaskig sil.
- Koka upp såsen och red av med Maizena uppblandat med lite vatten. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar